Bugun...


HALİKARNAS KARDEŞLİK VE BARIŞ FESTİVALİ
Tarih: 20-04-2019 19:14:20 Güncelleme: 20-04-2019 19:14:20 + -


Bodrum’da dün akşam saatlerinde kortej yürüyüşü ile başlayan ve bugün öğle saatlerinde Kumbahçe Mahallesi’nde devam eden Halikarnas İki Yaka Kültür Festivali’dne gerçekten iki yakanın insanları buluştu.

facebook-paylas
Tarih: 20-04-2019 19:14

HALİKARNAS KARDEŞLİK VE BARIŞ FESTİVALİ

HALİKARNAS KARDEŞLİK VE BARIŞ FESTİVALİ

Bodrum’da dün akşam saatlerinde kortej yürüyüşü ile başlayan  ve bugün öğle saatlerinde Kumbahçe Mahallesi’nde devam eden Halikarnas İki Yaka Kültür Festivali’dne gerçekten iki yakanın insanları buluştu. Yüzlerce insan aynı anda dans etti eğlendi. Yunanistan’ın İstanköy (Kos) ve Kilimli (Kalimnos) adasında gelen halk oyunları ve bando ekipleri gösterileri ile izleyenleri büyüledi. Karya Çiçekleri Folklör gurubu yöresel oyunları sergilerken festivali ilk gün yaklaşık 9 bin kişi izledi.

GELECEK YIL ULUSLARARASI OLACAK

Kumbahçe Mahallesi Muhtarı Nil Taşkıran öncülüğünde düzenlenen festivalde meydan Türk ve Yunan bayrakları ile donatıldı. Yunan Holokos halk oyunları ve Bodrum halk oyunları ekipleri ile vatandaşlar hep birlikte halay çekti birlikte oynadı. Muhtar Taşkıran yaptığı açıklamada “Amacımız işte bu güzel görüntüleri ortaya çıkarmaktı. İki yakanın kardeş halklarının el ele omuz omuza düzenlediği ve birlikte halay çektiği festivali İstanköy’de yaşayan Müslüman kardeşlerimizde büyük emek ve destek verdi. Özlediğimiz bu anları yaşananları gelecek yıldan itibaren uluslararası festival haline getirmek, emeği geçen destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YUNANİSTAN’DAN 800 KİŞİ GELDİ

Festivalde 60 ‘a yakın el sanatları ve hediyelik eşya sanatçıları stand açtı, standlarda Bodrum’ un yöresel yemekleri konuklara ikram edildi. Helvalar karıldı dağıtıldı. Muhtar Nil Taşkıran emeği geçen Türk ve Yunanlı hak oyunlaır ekiplerine teşekkür plaketi verdi. Festival Kumbahçe Mahallesi’nde yarın saat 11.00’den itibaren düzenlenecek panel, eğlence, halk oyunları, müzik ve dans gösterileri ile devam edecek. Festivale yarında Yunan adalarından yaklaşık 500 kişinin geleceği belirtildi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI