Bugun...


Milletvekili Ergün “Yangın söndürme uçakları ihalesi Rus şirkete mi verilecek”
Tarih: 12-04-2020 21:12:54 Güncelleme: 12-04-2020 21:12:54 + -



facebook-paylas
Tarih: 12-04-2020 21:12

Milletvekili Ergün “Yangın söndürme uçakları ihalesi Rus şirkete mi verilecek”

Milletvekili Ergün “Yangın söndürme uçakları ihalesi Rus şirkete mi verilecek”

 

ANTERHABER - Muğla İyi Parti Milletvekili Metin Ergün TBMM ne verdiği soru önergesinde bu yıl yapılacak yangın söndürme uçakları ihalesine THK kurumu uçaklarının katılamayacağını sadece Rusya merkezli bir şirketin katılabileceğinin doğru olup olmadığını sordu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’li tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istedi.

 

Ergün soru önergesinde şunları söyledi. “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020 Yılında orman yangınları ile mücadele kapsamında 1 Mayıs-31 Ekim 2020 dönemi için Şubat ayında açılmış olan uçak (sabit kanat) ihalesine Türk Hava Kurumu (THK) katılamayacağı iddia edilmektedir. Kamuoyuna yansıyan iddiaya göre, ihalenin teknik şartnamesi sadece Rusya merkezli bir şirketin girebileceği şartları taşımaktadır, şartnamedeki maddeler gereğince THK ihale dışına çıkarılmıştır. Rusya merkezli bu şirketin CEO'su Yuriy Grudinin'in basına verdiği demeçte teknik şartnamedeki uçağın sadece kendi şirketlerinde olduğunu kamuoyuna duyurulmuştur” dedi ve aşağıdaki soruları yöneltti.

 

 

THK’ NIN  İHALEYE KATILIMI DİKKATE ALINMAMIŞMIDIR

 

1)Yukarıda bahsi geçen basına yansımış iddialar doğru mudur?

 

2)Eğer doğruysa Bakanlığınız, şimdiye kadar 2000'den fazla orman yangını söndüren ve ülkemizin milli kurumlarından birisi olan Türk Hava Kurumu'nun ihaleye katılımını dikkate almamış mıdır?

 

3)Bakanlığınızın, orman yangınları gibi oldukça stratejik bir konuda yerli ve milli bir kurum olan Türk Hava Kurumu'nun elindeki mevcut imkânları kullanmak ve bu kurumun geliştirilmesine katkıda bulunmak gibi bir politikası var mıdır?

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI