Bugun...


Muğlalı Güleda'nın katiline verilen ceza ailesi ve avukatının sert tepkisine neden oldu
Tarih: 20-08-2020 15:49:50 Güncelleme: 20-08-2020 19:51:50 + -


Isparta’da 19 yaşındaki eski kız arkadaşı Güleda Cankel’i öldürdüğü suçlaması ile bugün 4. Kez hakim karşısına çıkan Zafer Pehlivan’a "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmesine Güleda’nın avukatı ve ailesi çok sert tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 20-08-2020 15:49

Muğlalı Güleda'nın katiline verilen ceza ailesi ve avukatının sert tepkisine neden oldu

ANTERHABER (ÖZEL) Baba Mustafa Cankel anterhaber‘ e yaptığı açıklamada “Bu kararı kabul etmiyoruz, ailemizin ve Türkiye’nin vicdanının yaralayan bir karar verilmiştir, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar konuyu taşıyıp , kararın Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis’e dönüştürülmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Isparta ilinde geçtiğimiz yıl 18 kasım tarihinde eski kız arkadaşı 19 yaşında Güleda Cankel’i öldürdüğü suçlamasıyla bugün 4. Kez hakim karşısına çıkan 20 yaşındaki  Zafer Pehlivan’a duruşma sonunda verilen ömür boyu hapis cezası hem aileyi hemde ailenin avukatı Muğla Barosu’ndan Alev Öztürk’ün çok sert tepkisine neden oldu.

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Pehlivan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Salonda genç kızın babası Mustafa Cankel , Avukatı Alev Öztürk ve Pehlivan’ın  avukatı hazır bulundu.

 

 

SANIK DURUŞMADA AİLEDEN ÖZÜR DİLEDİ

Pehlivan, savunmasında cinayeti tasarlamadığını öne sürerek, "Boğazını sıktığımı hatırlıyorum, gerisini hatırlamıyorum. Acılı ailesinden özür diliyorum. Çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

 

 

BABA CANKEL “BU KARARI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL SONUNA KADAR GİDECEĞİZ”

Duruşmanın ardından anterhaber’e  açıklama yapan baba Mustafa Cankel “Bu karar hem ailemizin hem tüm Türkiye’nin vicdanını yaralayan bir karardır. Kesinlikle bu kararı kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bu kararı asla kabul etmiyoruz,. Tüm beklentimiz kızımı vahşice öldüren bu katilin en ağır cezayı alması yani Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası alması yönündeydi. Ancak mahkeme böyle bir karar verdi. Bu katilin en ağır cezayı verilmesi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğiz” dedi.

 

 

BUGÜNKÜ KARAR BİR HUKUK GARABETİDİR

Cankel ailesinin avukatı Alev Öztürk ise yaptığı açıklamada  Zafer Pehlivan’ın “Tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldığını belirterek “Dosyada tüm deliller, tüm tanık ifadeleri ve cinayetin işlenişi en ince detayına kadar vardı. Bugün verilen karar ülkemizdeki hukuk garebetinin hangi ölçülere ulaştığını bir kez daha gösteriyor. Biz hemen İstinaf mahkemesine gideceğiz ve karanın değiştirilmesini sağlamaya çalışacağız. Çünkü bu karar ne ailenin nede Türkiye’nin vicdanında kabul edilebilecek bir karar değildir, Kararın değiştirilmesi ve verilebilecek en ağır cezanın verilmesi için aile ile birlikte hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI