Bugun...


Yunan askerinin derdine bak. Atış poligonundaki gibi göçmenleri avlayacakmış...
Tarih: 14-09-2020 13:10:35 Güncelleme: 14-09-2020 13:10:35 + -


Midilli adasındaki Moria Mülteci kampında çıkan yangının ardından Atina’dan adaya gönderilen Ulusal Muhfaız Birliği’ndeki bir subayın sosyal medya hesabından “Göçmenleri atış poligonundaki gibi avlayacağım” diyerek fotoğrafı ile paylaşması üzerine görevinden alınarak soruşturma başlatıldı.

facebook-paylas
Tarih: 14-09-2020 13:10

Yunan askerinin derdine bak. Atış poligonundaki gibi göçmenleri avlayacakmış...

DOĞAL ATIŞ POLİGONUNDAYIM HAREKET EDEN HERŞEYE ATEŞ EDECEĞİM

Yunanistan’da yayına yapan www.onalert.gr haber sitesi bugün okuyucularına duyurduğu haberde, Midilli Adası’Ndaki Kalloni Ulusal Muhafız Taburu’na, son günlerde çıkan göçmen olaylarını bastırmak amacıyla Atina’dan adaya gönderilen askerler arasında yer alan bir subayın kendisine ait sosyal medya hesabından “Göçmenleri böyle atış poligonundaki gibi avlayacağım, doğal bir poligondayım, hareket eden her hedefe ateş edeceğim, ateş etmeyi dört gözle bekliyorum” yazarak elinde silahının bulunduğu fotoğraf ile  paylaşması göçmenler arasında ve adadaki uluslararası STK bileşimleri arasında sert tepki ve şikayete neden oldu.

 

Subayın görevinden el çektirildiği. Silahına el konulduğu ve adli sürecin başlatıldığını belirtilirken, askerin sosyal medya hesabını kapattığı görüldü.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI