Bugun...


MİDİLLİ ADASINA GEÇEN GÖÇMENLERDE CORONA VİRÜS TESPİT EDİLDİ
Tarih: 13-05-2020 10:04:18 Güncelleme: 13-05-2020 10:04:18 + -


Balıkesir’ın Ayvalık ilçesi yakınlarından bindikleri bot ile Yunanistan’ın Midilli adasına geçen 49 göçmenin içinde ki iki Afrika kökenli göçmen de coronavirüs tespit edildiği ve göçmenlerin karantinaya alındığı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 13-05-2020 10:04

MİDİLLİ ADASINA GEÇEN GÖÇMENLERDE CORONA VİRÜS TESPİT EDİLDİ

MİDİLLİ ADASINA GEÇEN GÖÇMENLERDE CORONA VİRÜS TESPİT EDİLDİ

 

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 6 mayıs 2020 tarihin de gece yarısı Afgan vatandaşı ve Afrika kökenli 49 göçmen lastik bot ile Yunanistan’a ait Midilli adasının Skalochori köyü yakınlarında karaya çıktı.

 

4 GÖÇMENDE ATEŞLİ HASTALIK GÖRÜLDÜ

 

 Saat 07.00 sıraların da adaya çıkan göçmenleri sahil güvenlik, polis ve sağlık ekipleri karşıladı. 4 göçmenin ateşli hastalık nedeniyle Midilli Devlet Hastanesi’ne götürülerek testleri yapıldı.

Adada yayın yapan www.lesvospost.gr haber sitesinin okuyucularına duyurduğu haber de , 4 Afrikalı göçmenden 2 sinin corona virüs testinin pozitif çıktığı belirtildi. Göçmenlerin İstanbul’dan Ayvalık’a kamyon kasasın da ve ardından da temin edilen bot ile adaya geldikleri belirtildi.

 

MORİA MÜLTECİ KAMPINA GÖTÜRÜLMEDEN KARANTİNAYA ALINDILAR

 

Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığı yetkilileri ise 48 göçmenin Moria’daki göçmen kampına götürülmeden bir pansiyon da karantina alındığını duyurdu. Batı Midilli Belediye Başkanı T. Verros  “Göçmenlerin karantina altında ki sağlık kontrollerinin de sürekli yapıldığını ve ihtiyaçlarının giderildiğini, izole edilmiş durumda olduklarını” söyledi.

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI