Bugun...


Kaçak hafriyata dronelu takip başladı, ceza yağdı
Tarih: 17-08-2020 17:20:29 Güncelleme: 17-08-2020 21:15:29 + -


Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri kaçak hafriyat döken araçları drone ile tespit ederek ceza yağdırdı. Hafriyatları ve atıkları gelişigüzel dökenlere yılın ilk altı ayında 200 bin TL. para cezası kesildi.

facebook-paylas
Tarih: 17-08-2020 17:20

Kaçak hafriyata dronelu takip başladı, ceza yağdı

ANTERHABER - Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “Kimsenin doğayı kirletip çöplüğe çevirmesine izin vermeyeceğiz, bu tür niyeti olanlarla hem karadan hem havadan mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amirliği ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri hafriyat atıklarının belirlenen sahalarda bertaraf edilmesi, insan ve çevre sağlığı ile şehir estetiğinin bozulmaması için denetim çalışmalarını etkili biçimde sürdürdüğü açıklandı.

 

 

KAÇAK DÖKÜMLERE CEZA YAĞDI

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, yaşanabilir çevrenin sağlanması ve korunması adına yapılan hafriyat denetim çalışmalarını, drone ve hafriyat araçları uydu takip sistemi ile il genelinde 7 gün 24 saat gerçekleştirmeye başladı. Drone kullanma ehliyeti bulunan Büyükşehir personeli ile kaçak hafriyat dökümü alanlarını kontrol eden ekipler, şüpheli durumlarda gördüğü kamyonlara anında müdahale ediyor.

 

 

KİMSENİN DOĞAYI KİRLETİP ÇÖPLÜĞE ÇEVİRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Çevre kirliliğinin önüne geçmek için il genelinde rutin olarak denetimler yapan droenlu ekipler uygunsuz yerlere çöp, moloz, inşaat atıkları atarak çevreyi kirleten şahıslara cezai işlem uyguladı. Yılın ilk altı ayında 414 denetim gerçekleştirildi, 200 bin TL. para cezası kesildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün “Şehrimizin doğasını, çevresini, suyunu, toprağını korumak adına hayata geçirdiğimiz drone ve hafriyat araçları uydu takip sistemi ile kaçak dökümlerin önüne geçiyoruz. Şehrimizde hafriyat, moloz ve çevre kirliliğine neden olacak tüm dökümlere karşı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan da duyarlılık bekliyor, karşılaştıkları olumsuz durumları ilgili birimlere bildirmelerini rica ediyoruz. Kimsenin doğayı kirletmesine çöplüğe çevirmesine izin vermeyeceğiz. Bu tür niyeti olanlarla hem karadan hem havadan mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI