Bugun...


BODRUMLULAR CORONA SALGINI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR ?
Tarih: 12-03-2020 13:20:39 Güncelleme: 12-03-2020 14:23:39 + -


Bodrum’da yaşayan vatandaşlar corona salgını hakkında ne düşünüyor, Sağlık Bakanlığı’nın aldığı önlemler yeterlimi, salgına karşı nasıl mücadele ediyorlar?

facebook-paylas
Tarih: 12-03-2020 13:20

BODRUMLULAR CORONA SALGINI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR ?

 

BODRUMLULAR CORONA SALGINI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR ?

Bodrum’da yaşayan vatandaşlar corona salgını hakkında ne düşünüyor, Sağlık  Bakanlığı’nın aldığı önlemler yeterlimi, salgına karşı nasıl mücadele ediyorlar?

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan vatandaşlar Corona virüsünün Bodrum gibi kentlerde büyük şehirlere oranla görülme olasılığının çok daha az olduğunu ancak yaşamında devam ettiğini belirterek Sağlık Bakanlığı tarafından alınan önlemlerin yeterli olduğunu , panik havası yaratılmaması gerektiğini açıkladılar.

 

TEDBİRLE VE HEZEYANA KAPILMADAN BİLİNÇLİ OLARAK YAŞAMA DEVAM ETMELİYİZ

 

Evli ve bir çocuk annesi 50 yaşındaki Yazar Ayser Özbulut yaptığı açıklamada “Corona virüsünün dünyadaki etkilerini takip ettiğim için tabii ki endişelendiriyor. İstatistiklere bakılırsa virüsle karşılaşma ihtimalim olasılık dahilinde. Karşılaşmama ihtimalimde olasılık dahilinde. Tedbirle hezeyana kapılmadan fakat bilinçli olarak hayatımıza devam etmek durumundayız.  Bu nedenle günlük hayatımda her zaman olduğu gibi hijyen şartlarına uygun yaşamaya çalışıyorum. Bağışıklık sistemini güçlendirici vitamin kürleri yapıyorum. Tokalaşma, kucaklaşma gibi selamlaşma ritüellerinden uzak duruyorum. Sağlık Bakanlığı ile ilgili olarak Corona virüsü hakkında sürekli bilgilendirme ve bilinçlendirme çabalarını destekliyorum.  Tıbbi olarak aldığı önlemlerle karşılaşmadığım için yeterliliğini değerlendiremem.

 

ALINAN ÖNLEMLERİN YERİNDE OLDUĞUNU GÖRÜYORUM

 

Bodrum’da yaşayan evli ve iki çocuk babası turizmci 49 yaşındaki Nevzat Kanber “Corona virüsü elbette tüm dünyayı tedirgin ettiği gibi beni de ediyor, fakat dünya da  diğer hastalıklardan da ölüm oranı da  hiçte azımsanmayacak derecede. Salgın bir hastalık olduğu ve henüz aşısı da olmadığı için, anladığım kadarıyla vücut bağışıklık sistemi düşük ve ileri yaşlardaki  hastalarda etkin oluyor.Bende önlem olarak el sıkışmayı, sarılmayı ve kamuya açık yerlerde dokunulabilecek yerlere dokunmuyor ve dezenfektan kullanıyorum. Sağlık Bakanlığımızın aldığı önlemler Ülkemizde   yok denecek kadar az olmasından dolayı ve alınan önlemlerinde yerinde olduğunu görüyorum. Avrupa ülkelerine baktığımızda, özellikle İtalya da bine yaklaşan bir ölüm oranı var. Demek ki biz bu hastalıkla mücadelede  başarılıyız.  Umarım ülkemizde yaygınlık göstermeden savuştururuz”

 

CORONA AÇIKLAMASI GEÇ YAPILDI, HAZIRLIKSIZ YAKALANDIK

 

Satış pazarlama uzmanı 32 yaşındaki Yudum Ergün “Evet global bir tedirginliğin olması, aslında “acaba küçümsüyor muyuz bu virüsü” algısı oluşturmakta. Kalabalık ortamlardan ve yakın temastan uzak duruyorum. Yanımda dezenfektan taşıyorum. Bağışıklık güçlendirici ek takviye ilaç kullanıyorum. Sağlık Bakanlığı ‘nın aldığı önlemleri yeterli bulmuyorum. Gecikmiş bir açıklamaydı. Önlemlerin vaka görülmeden alınması gereklidir. Ezcanelerde yeterli ilaç stoğu yok. Poliklinikler yeterli değil. Vakanın tespit edildiği bölgede herhangi bir karantina yok. El broşürü(bariz enfekte sebebidir) ve el yıkamak ile virüsle savaşmayı düşünen tek ülkeyiz” dedi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI