Bugun...


KOLU KOPMAK ÜZERE OLAN CARETTA İÇİN OPERASYON YAPTILAR
Tarih: 01-05-2020 14:10:15 Güncelleme: 01-05-2020 14:20:15 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak koyunda denizin ortasında bırakılan şamandıra iplerine dolanan ve bir kolu kopmak üzere olan caretta carettayı yüzerek kurtardılar.

facebook-paylas
Tarih: 01-05-2020 14:10

KOLU KOPMAK ÜZERE OLAN CARETTA İÇİN OPERASYON YAPTILAR

KOLU KOPMAK ÜZERE OLAN CARETTA İÇİN OPERASYON YAPTILAR

ANTERHABER - Caretta caretta ‘nın günlerdir aç kaldığı ve sol kolunun kopma noktasına geldiği görüldü.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak koyu Küdür yarımadası yakınlarında sahilden 100 metre açığa bırakılan şamandıranın halatlarına dolanan caretta caretta Körfez Pastanesi işletmecisi  29 yaşındaki Hüseyin Poyraz’ ın dikkati ile kurtarıldı. Halatlara dolanan ve hareket edemeyen caretta Poyraz ve AKUT ekibinin çabaları ile kurtarıldı. 

 

 

 CARETTANIN KOLU KOPMA NOKTASINA GELMİŞ GÜNLERCE AÇ KALMIŞ

 

Halatların kolunu iyi sıktığı ve kopma noktasına getirdiği Caretta Caretta için AKUT Bodrum ekibi de seferber oldu. AKUT ekibi ve Poyraz carettayı kurtardı. Halatların sol kolundan çözülmesinin ardından caretta caretta Fethiye ilçesindeki DEKAMER (Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi) ne gönderildi. Hüseyin Poyraz “deniz ortasındaki halat ve ağlar carettalar için büyük tehlike yaratıyor. carettanın sol kolu günlerdir belkide haftalardır halata ve ağa bağlı kaldığı için neredeyse kopma noktasına gelmişti. Üstelik aç kaldığı için halsiz düşmüş, carettayı tedavi görmesi için ilgililere teslim ettik” dedi.

 

 

TEDAVİ UZUN SÜRECEK AMA İYİLEŞECEK

 

DEKAMER’ de tedavi altına alınan careta caretta ise sol kolu bandajlandı ilaç tedavisine başlandı. DEKAMER teknik destek  saha sorumlusu Şenol Menzek “Caretta uzun süre halata bağlı kalmış, denizin ortasında bırakılan halat ve ağlar bu canlılar için ölüm tuzağı , günlerdir aç . Aç ve yaralı olduğu için halsiz kalmış. Ceratta tam zamanında müdahale edilerek kurtarılmı. Tedavi belki aylar sürecek ama iyileşecek ve tekrar denize dönecek” dedi.

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI