Bugun...


1 Mayıs, Yatağan TES-İŞ Şube Binası’nda kutlanacak
Tarih: 28-04-2020 14:02:56 Güncelleme: 28-04-2020 14:02:56 + -


TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı ve TÜRK-İŞ Muğla İl Temsilcisi Fatih Erçelik, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın bu yıl Muğla’daki Türk-İş’e bağlı sendikaların başkanlarının katılımıyla Yatağan TES-İŞ Şube Binası’nda kutlanacağını belirterek zehir zemberek açıklamada bulundu .

facebook-paylas
Tarih: 28-04-2020 14:02

 1 Mayıs, Yatağan TES-İŞ Şube Binası’nda kutlanacak

 1 Mayıs, Yatağan TES-İŞ Şube Binası’nda kutlanacak

ANTERHABER - Erçelik “Coronavirüs en çok işçi ve emekçileri vurdu, adeta açlığa mahkum edildiler, bu ortamda çalışan kardeşlerimiz birer ikramiye ile ödllendirilmeli,1 Mayıs’ ı buruk kutlayacağız” dedi.

 

Muğla’ daki TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı ve TÜRK-İŞ Muğla İl Temsilcisi Fatih Erçelik bugün yazılı basın açıklaması yaptı.

 

SEMBOLİK BİR KUTLAMA YAPACAĞIZ

 

Erçelik açıklamasında “Dünyanın büyük bir bölümünde ve Ülkemizde yayılan yeni (Covid-19) günlük yaşamın birçok alanında olumsuz etkilere yol açmıştır. Ülkemizde de sağlık nedenleriyle ciddi tedbirler alınmıştır. Bu tedbirler kapsamında her yıl kitlesel bir coşkuyla kutladığımız “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nü bu yıl sembolik bir kutlama ve anma şeklinde yapılması düşünülmüştür.Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ’in almış olduğu karar gereği 1 Mayıs kutlamasının fiziksel mesafe kurallarına mutlak bir şekilde uyulmak şartıyla TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube binamızda Muğla’daki TÜRK-İŞ’e bağlı Sendikaların Şube Başkanlarının katılımıyla düzenleyeceğimiz bir toplantıyla yapacağız” dedi.

 

 

CORONAVİRÜS EN ÇOK İŞÇİLERİ EMEKÇİLERİ VURDU, AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİLER

 

Erçelik açıklamasının devamında “ Coronavirüs en çok işçilere, emekçilere vurdu. Sosyal bir devletin bu koşullarda alması gereken önlemlerle halkın temel ihtiyaçları karşılanmalıydı. Elektrik, su, doğalgaz, iletişim ve ulaşım gibi ihtiyaçları ücretsiz olmalıydı. Tedavi ücretsiz, erişilebilir olmalı ve ilaçlar ücretsiz halkın kullanımına sunulmalıydı. Temizlik malzemeleri de dahil olmak üzere eldiven, dezenfektan ve maske gibi ihtiyaçlar ücretsiz verilmeliydi. En önemlisi zorunlu olan sektörler dışında tüm fabrikalarda üretim durdurulmalı ve işçilerin ücretli izinli olmasını sağlanmalıydı. Bütün bunlar yapılmadığı gibi işçiler ücretsiz izin dayatması ve işten atılmalarla açlığa mahkum edildiler” ifadelerini kullandı.

 

BU ŞARTLARDA ÇALIŞAN İŞÇİLER İKRAMİYE İLE ÖDÜLLENDİRİLMELİDİR

 

Erçelik açıklamasının sonunda “Şubemiz faaliyet alanı içindeki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinde ve Maden ocaklarında çalışan işçiler ilk korona vakası görüldüğü günden beri fedakarlık yaparak çalışmaya devam etmişlerdir. Fedakarlık sadece işçilerden beklenmektedir. Patronlar kendilerini izole ettiler, uğradıkları zararlar karşılandı, beyaz yaka çalışanlar evden çalıştılar fakat işçiler köle şartlarında salgınla burun buruna ölüme mahkum edildiler. Bu süreçte gece gündüz demeden çalışan emekçilere ikramiye verilmelidir. Kronik hastalığı olanlar, 65 yaş ve üstü işçiler salgının başladığı günden beri Hükümetin aldığı tedbirler nedeniyle işveren tarafından izne ayrıldılar. Kullandırılan bu izinlerin kamu çalışanları gibi ücretli idari izin kapsamında değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu yıl 1 Mayıs’ı buruk şekilde kutlayacağız.1 Mayısları daha görkemli ve coşkuyla kutlayacağımız günler gelecektir. 1 Mayıs işçi sınıfının sömürüye, zulme başkaldırdığı, bunu alanlarda haykırdığı mücadele günüdür” sözleriyle tamamladı.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI