Bugun...


Dalgıç ilçe başkanı deniz temizledi çıkmayan kalmadı
Tarih: 02-09-2020 16:11:44 Güncelleme: 02-09-2020 16:26:44 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde AK Parti İlçe başkanı ve profesyonel dalgıç Osman Gökmen bugün yaklaşık bir saat yaptığı tüplü deniz dibi temizlik etkinliğinde yaklaşık 60 kg. atık çıkardı.

facebook-paylas
Tarih: 02-09-2020 16:11

Dalgıç ilçe başkanı deniz temizledi çıkmayan kalmadı

Denizin dibinde çıkan maske, ütü ve termometre ise şaşkınlık yarattı. Gökmen “Yaşadığımız coğrafyayı önemli kılan koylarımızın temiz kalması için bireysel çabamla örnek olmaya çalışıyorum. Bu dalışımızın en ilginç parçası bir ütü, termometre ve maskeler oldu” diyerek atık maddelerin denize atılmaması için uyarılarda bulundu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı yapan ve aynı zamanda profesyonel dalgıç olan evli ve iki çocuk babası Osman Gökmen bugün Doğal Koruma Alanı ilan edilen Küdür Yarımadası’nda fokların barınma alanı olan Prensen Koyu’nda tüplü dalış yaparak deniz dibi temizliği yaptı.

 

 

 

KORUMA ALTINDAKİ KOY SÜPERMARKET GİBİ

Yaklaşık bir saat süren ve 3 ile 20 metre arasında değişen derinlikte temizlik yapan Gökmen bir saatte yaklaşık 60 kg. atık madde topladı. Gökmen’in deniz dibinden çıkardığı atıklar arasında yer alan kablolu ütü, termometre ve maskeler görenleri şaşkına çevirdi.

 

15 YILDIR DALGICIM BU TÜR MALZEMELERLE KARŞILAŞMADIM

Gökmen deniz dibi temizliği sonrası yaptığı açıklamada 15 yıldır profesyonel dalgıçlık yaptığı ve geçtiğimiz Eylül ayından itibaren deniz dibi temizliğini geleneksel hale getirdiğini belirterek  “Yaşadığımız coğrafyayı önemli kılan koylarımızın temiz kalması için bireysel çabamla örnek olmaya çalışıyorum. Bu dalışımızın en ilginç parçası bir ütü, termometre ve maskeler oldu” dedi.

 

 

TATİL İÇİN GELENLER BİR KEZ DAHA GELMEK İSTEYECEKLERİNİ UNUTMASINLAR

Bodrum’ un hemen her koyunda  deniz dibi temizliği konusunda yüzlerce kere dalış yaptığını belirten ve 3 Yıldızlı dalgıç brövesine sahip olan Gökmen, şimdiye kadar birçok ilginç malzemeyle karşılaştığını belirterek “Her sezon sonu yaptığım temizlik dalışlarını bu sefer Cumhurbaşkanımızın kararnameyle kesin korunacak alan olan Küdür Yarımadasındaki koyda yapmak istedim. Yat sayısının çok fazla olduğu Küdür Yarımadasında yaptığım deniz dibi temizliğinde deniz dibinden enteresan parçalar çıktı. Çıkan malzemeler arasında bez maske, termometre ve ütü gibi parçalar vardı. Bunları denizcilerimizin ve denizi sevenlerin düşürdüklerine inanıyorum. Denize attıklarını düşünmek istemiyorum. Bu tip çöpleri gördüğümüzde denizin altında şaşkınlık yaşıyoruz. Anlam vermekte zorlandığımız enteresan objelerle karşılaşıyoruz. Bugün 60 Kilogram atık çıkardım bugün. Bunların arasında içecek tenekeleri ve pet ambalajlarda ağırlıklı yer alıyor. Tatil için denize gelecekler bunları atarken bir kez daha geri gelmek isteyeceklerini unutmasınlar” diye konuştu.

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI