Bugun...


Çocukların doğa sevgisi plajdaki kayaları tuvale çevirdi
Tarih: 04-09-2020 15:11:22 Güncelleme: 04-09-2020 18:19:22 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesine tatile gelen çocuklar resim öğretmeni eşliğinde sahillerde temizlik yaptı kayalıkları tuvale çevirdi. Akrilik boya ile balık, deniz, yelkenli, deniz yıldızı resimleri yapan çocuklar hem çevreyi temizledi hemde yöreyi sanat galerisine çevirdi.

facebook-paylas
Tarih: 04-09-2020 15:11

Çocukların doğa sevgisi plajdaki kayaları tuvale çevirdi

ANTERHABER (ÖZEL) Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar Mahallesi’nde yaşayan resim öğretmeni ve ressam Levent Narınç ile birlikte Anadolu’nun çeşitli yerlerinden tatili gelen çocuklar sahillerde çevre temizliği yaptı ardından kayalıklara akrilik boya ile resimler çizerek kayalıkları tuvale ve doğal ortamda dev bir tabloya dönüştürdü.

 

GÖRENLER TABLO SANIYOR

Narınç ile birlikte kayalıklara balık, deniz, yelkenli, deniz yıldızı, güneş ve ahtapot benzeri resimler çizen çocukların çalışmaları tatilciler tarafından büyük ilgi gördü. Çocukların yaptığı resimlerle tatilciler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

DENİZ VE DOĞADAKİ GÜZELLİKLERE DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK

 Ankara’dan Akyarlar Mahallesi’ndeki Meteoroloji Tatil Sitesi’ndeki yazlığına gelen ODTÜ Geliştirme Vakfı Ankara Okulları’nda eğitim gören 5. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Hayat Öztekin ile aynı okuldaki 6. Sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Gamze Deliormanlı “Uzun bir süre okullarımızdan ayrı kaldık. Tatilde ise eğitimlerimizi sürdürdük. Doğa, çevre ve denizin temiz tutulmasını sağlamak için denizin dibindeki canlıları ve güzellikleri plajın kıyısındaki kayalıklara öğretmenimiz ile birlikte resimlerini çizerek farkındalık yaratmak istedik. Amacımız bu güzelliklerin korunmasına katkıda bulunmak” dedi.

 

 

DOĞA VE ÇEVRE BİLİNCİNİ KAYALARDAKİ TUVALE YANSITTIK

Resim öğretmeni ve ressam Levent Narınç ise “İnsanloğlunun doğa güzellikleri nasıl yok ettiğini özellikle Bodrum bölgesinde çok iyi görüyoruz, koylar, kıyılar betona dönüşüyor. Çocuklarımıza doğayı koruma bilincini mutlaka aşımalıyız. Bu nedenle zaten aylardır okullarından uzakta olan çocuklarımızla sahilde buluşup resim çalışmalarımıza bununla birlikte doğa, çevre ve denizimizi koruma gibi bilinçlendirme etkinliklerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Çocukların çalışmasını gören diğer çocuklarda etkinliğe katılmaya başladı. Bizim çocuklarla ekip halinde yapmak istediğimiz insanın yüzünü doğaya çevirmek doğayla barıştırmak çabasıdır. Doğa ve deniz sevgisini çocuklar sadece kitaplardan okuyarak değil bizzat yaşayarak doğanın içinde onlarla birlikte olarak görmeli, öğrenmeli. Burada sanatı geleneksel kalıpların dışına çıkartarak doğayı tuval olarak kullandık” diye konuştu.

Narınç çalışmalarda boyanın yanısıra alçı, boncuk ve dokusal bütünlüğü tamamlayacak malzemeler kullanıldığını söyledi.

 

 

 

 




Kaynak: Hakan Deliormanlı

Editör: Hakan Deliormanlı



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI