Bugun...


Muğla’da orman yangını sezonu açıldı ,3 ayda 33 yangın çıktı
Tarih: 08-04-2020 10:28:25 Güncelleme: 08-04-2020 10:28:25 + -


Muğla ‘da yılın ilk üç ayı içerisinde 3 ilçede 33 orman yangını meydana geldiği ve 16 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi. Orman bölge Müdürü Yasin Yaprak geçen yıl aynı döneme göre yangınlarda artış olduğunu belirterek dikkatli olunmasını istedi.

facebook-paylas
Tarih: 08-04-2020 10:28

Muğla’da orman yangını sezonu açıldı ,3 ayda 33 yangın çıktı

Muğla’da orman yangını sezonu açıldı ,3 ayda 33 yangın çıktı

 

ANTERHABER - Muğla Orman bölge Müdürü Yasin Yaprak Nisan ayının ilk haftasında 3 ilçede 6 orman yangını çıktığını ve 9 hektarlık alanın kül olduğunu belirtti yangın sezonunun başladığını belirterek uyarılarda bulundu.

 

 

İLK 3 AYDA 16 HEKTAR KÜL OLDU, 7 GÜNDE ALTI YANGIN ÇIKTI

 

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak 2020 yılının başından bu yana Muğla ilinde meydana gelen orman yangınları ile ilgili bilgi verdi. Yaprak  , Nisan ayının ilk hafta sonunda Muğla’da 6 adet orman yangını meydana geldiğini bunlardan  3’ü Seydikemer, 2’si Marmaris ve birisinin ise  Milas ilçelerinde gerçekleştiğini söyledi. Yangınlarda 9 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. 

 

 

YASİN YAPRAK , YANGIN MEVSİMİ GELİYOR, DİKKATLİ OLMAMIZ GEREK

 

Yasin Yaprak, bölgede kış ve bahar aylarında da orman yangınlarının meydana geldiğini belirterek, “Bunun örneklerini son yıllarda yaşadık. Yurdumuzun doğu ve kuzey bölgelerinde karla mücadele edilirken güney ve batı bölgelerinde orman yangınlarıyla mücadele edildi. Geçtiğimiz hafta sonu 3 ilçemizde 6 adet orman yangını çıktı. Ekiplerimizin ve itfaiye personelinin birlikte mücadelesi sonucu bu yangınlar büyümeden söndürüldü. Vatandaşlarımızı orman yangınlarına karşı dikkatli olsunlar” dedi.  Yaprak geçen yıl bu aynı dönemde bu rakamın  19 adet orman yangınında 11 hektar olarak gerçekleştiğini , oysaki bu yılın ilk üç ayında 16 hektarlık alanın kül olduğunu söyledi.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI