Bugun...


Ege’deki Ukraynalılar Ulusal Günleri’ni Bodrum’da kutladı
Tarih: 23-08-2020 15:57:21 Güncelleme: 23-08-2020 21:10:21 + -


Ege’de yaşayan Ukraynalılar Ulusal Kurtuluş Günü’nü bugün Bodrum’da çeşitli etkinlikler düzenleyerek kutladı. Ukraynalı ressamlar sergi açtı canlı performans sergiledi, bir gurup Ukraynalı ise tarihi mekanları ziyaret etti.

facebook-paylas
Tarih: 23-08-2020 15:57

Ege’deki Ukraynalılar Ulusal Günleri’ni Bodrum’da kutladı

ANTERHABER - Ege Ukraynalılar Derneği Başkanı Diana Osypenko “Ege’de 1100 Muğla ve Bodrum’da yaklaşık 500 Ukrayna vatandaşımız var. Bu yıl kurduğumuz derneğimiz aracılığı ile Bodrum , Türkiye ve Ukrayna arasındaki dostluk ilişkilerini sanat, spor ve kültürel etkinliklerle arttırmak istiyoruz” dedi.

Muğla’ nın Bodrum ilçesinde bu yıl kurulan Bodrum Ukraynalılar Derneği ile Ege Ukraynalılar Derneği tarafından Ukrayna’nın Ulusal Kurtuluş ve Bayrak Günü nedeni ile bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Ukrayna’nın  Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Ukrayna Başkonsolosu Oleksandr Gaman ile Ukraynalılar Derneği Başkanı Olena Özbek ile Ege  Ukraynalılar Derneği Başkanı Diana Osypenko ile 14 Ukraynalı ressam ve 70’e yakın Ukrayna vatandaşı katıldı.

 

 

ANTİK MYNDOS KAPISI’NI ZİYARET ETTİLER

Bugün öğle saatlerinde Antik Myndos Kenti Kapısı’nı ziyaret eden Ukraynalılar ardından Hakan Aykan Trafo Sanat ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Türkiye’deki Ukraynalılar Resim Sergisi’nin açılışına katıldı. Sergide 14 Ukraynalı ressamın 98 eseri yer aldı.

 

 

UKRAYNALI RESSAMLAR CANLI PERFORMANS SERGİLEDİ

Ukrayna ve Türkiye Ulusal Marşları’nın çalınması ile etkinlikler başladı.

Resim sergisinin açılışı öncesinde Ukraynalı ünlü ressamlar Ukrayna ve Türkiye arasındaki barış ve dostluğu simgeleyen ve yağlı boya ile yapılan iki tuvalin üzerinde canlı performans sergiledi. Performansa Büyükelçi Andrii Sybiha ile Ukraynalı vatandaşlarda katıldı. Özellikle 8 yaşındaki Maya  Birgen ‘in yaptığı yağlı boya resim çok beğenildi.

 

 

BODRUM İLE SKADOVSK KARDEŞ ŞEHİR OLACAK

Dernek Başkanı Osypenko yaptığı konuşmada “Türkiye’de Ege ve Muğla’da yaşayan Ukraynalı sayısı gün geçtikçe hızla artıyor, Şu anda Ege’de 1100 ve Muğla’da 500’e yakın Ukrayna vatandaşımız var. Bu yıl kurduğumuz Bodrum Ukraynalılar Derneği ile vatandaşylarımız Türk dostları ile kaynaşmasını sağlamak için bu tür etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Önümüzdeki aylarda Ukraynalı Şairler Kitabı’nı Türkçe bastırarak dağıtacağız. Ayrıca Ukayna’nın Skadovsk Kenti’nin Bodrum ile kardeş şehir olması için iki kentin yetkilileri ile görüşmelere başladık” diye konuştu. Katılımcı ressamlara plaket verilerek teşekkür edildi.

Ukraynalı Ressamlar Sergisi 28 Ağustos tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

 

 

 

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI