Bugun...


Miçotakis’den ABD ziyareti öncesi gergin açıklamalar: Sınırlarımızı nasıl koruyacağımızı kimse ile müzakere etmeyeceğiz
Tarih: 13-09-2021 11:55:38 Güncelleme: 13-09-2021 11:58:38 + -


Yunanistan Başbakanı Kiyrakos Miçotakis Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı tarihlerde Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) yapacağı ziyarette görüşüp görüşmeyeceği sorusuna cevap verdi. Miçotakis “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD’deki proğramlarımız uyuşmuyor. Uluslar arası hukukun uygulandığı alanlarda Türkiye ile farklı görüşlerdeyiz ve sınırlarımızı nasıl koruyacağımızı kimse ile müzakere etmeyeceğiz” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 13-09-2021 11:55

Miçotakis’den ABD ziyareti öncesi gergin açıklamalar:  Sınırlarımızı nasıl koruyacağımızı kimse ile müzakere etmeyeceğiz

Yunanistan medyasında bu gün yer alan habere göre Başbakan Miçotakis, New York’ta 21 Eylül tarihinde düzenlenecek BM Genel Kurul Toplantısına katılmak amacıyla ABD’ye resmi ziyaret düzenleyecek.

New York ziyaretinde birçok devlet başkanıyla temaslarda bulunması beklenen  Miçotakis’in Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşmesi beklendiği ancak son anda bu proğramdan vazgeçildiği belirtildi.

 

SAYIN ERDOĞAN İLE PLANLI BİR GÖRÜŞMEMİZ YOK PROĞRAMLARIMIZ UYMUYOR

 

Uluslararası Selanik Fuarı’nda gazetecilerin ABD ziyaretinde Erdoğan ile görüşüp görüşmeyecekleri sorusunu cevaplayan Miçotakis, “Sayın Erdoğan ile programlı bir görüşmemiz yok. Programlarımız uymuyor” cevabını verdi.

 

 

ULUSLAR ARASI HUKUKUN UYGULANDIĞI ALANLARDA TÜRKİYE İLE FARKLI GÖRÜŞLERDEYİZ

 

Türkiye ile Yunanistan’ın çıkarlarının aynı doğrultuda olmasına rağmen iki ülke arasında derin görüş farklılıkları bulunduğunu söyleyen Miçotakis, “uluslararası hukukun nasıl uygulandığı konusunda son derece farklı görüşlerdeyiz” ifadelerini kullandı.

 

SINIRLARIMIZIN NASIL KORUNACAĞINI MÜZAKERE ETMEYİZ

 

Türkiye ile her zaman görüşmekten yana olduğunu vurgulayan Başbakan Miçotakis, “Gerginlik yaratacak retorik söylemleri bir kenara bırakıyorum, gereksiz gerginliklere fırsat vermemeliyiz” derken Ege adalarında silahlanma konusunda ise “Sınırlarımızı nasıl koruyacağımızı kimse ile müzakere edecek halimiz yok” cevabını verdi.

Afgan göçmen akını endişesi nedeniyle Miçotakis, Eylül ayında Erdoğan’ı arayarak yarım saatlik bir telefon görüşmesi yapmış, dün ise yaptığı açıklamada Ege Adaları’nda konuşlanmak üzere Fransa’dan satın aldıkları Rafale savaş uçağı sayısının 247e çıkarıldığını açıklamıştı.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI