Bugun...


Yunanistan Cumhurbaşkanı Eşek Adası’nı ziyaret etti: Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmak istiyoruz
Tarih: 29-06-2020 15:01:19 Güncelleme: 29-06-2020 15:47:19 + -


Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou bu sabah saatlerinde Aydın’ın Didim ilçesi karşısındaki Eşek Adası (Agathonisi) yi ziyaret etti.

facebook-paylas
Tarih: 29-06-2020 15:01

Yunanistan Cumhurbaşkanı Eşek Adası’nı ziyaret etti:  Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmak istiyoruz

Yunanistan Cumhurbaşkanı Eşek Adası’nı ziyaret etti:  Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmak istiyoruz

 Katerina Sakellaropoulou askerlere yönelik yaptığı konuşmada “Ulusal bütünlüğümüzü savunmaya kararlıyız, Ege ve Akdeniz’de Türkiye ile ikili ilişkilerimiz zaman zaman gerilsede komşu iki ülke olarak iyi ilişkiler içerisinde olmak için tüm gayretimizi göstermeye devam edeceğiz” dedi.Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou Eşek adasının Fahri Hemşehrisi ilan edildi.

 

 

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou bu gün sabah saatlerinde Aydın’in Didim ilçesine 6 mil uzaklıktaki Eşek Adası’ nı  ziyaret etti, adada bulunan askeri birlikte incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla sohbet etti.

Katerina Sakellaropoulou' nun haberini Yunanistan’da askeri haberlerle ön planda olan www.onalert.gr haber sitesi okuyucularına duyurdu.

Cumhurbaşkanı  Sakellaropoulou’ ya ziyareti sırasında  Güney Ege valisi George Hatzimarkos ve Lipsi  belediye başkanı Evangelos Kottoros eşlik etti.

 

 

TÜRKİYE İLE İKİLİ  İLİŞKİLERİMİZİ İYİ BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ

Katerina Sakellaropoulou yaptığı açıklamada "Yunanistan her zaman Türkiye ile iyi komşuluk ilişkileri ve işbirliği arayışında oldu ve iki halkın barış içinde bir arada yaşamasına ve işbirliği içerisinde yaşaması için çalışmalarını sürdürecek.  Ancak, egemenlik haklarımızdan vazgeçmeye veya ulusal topraklar üzerindeki uyuşmazlıkları kabul etmeyi kabul etmeyiz. Güneydoğu Avrupa ve Doğu Akdeniz'de barış, güvenlik ve istikrarın sağlanması ulusal stratejimizin temel direğidir.Ülkemiz uluslararası hukuka ve uluslararası sözleşmelere saygı duyuyor ve komşularıyla yapıcı bir ilişki arıyor. Ancak aynı zamanda, ulusal bütünlüğünü ve egemenlik haklarını mümkün olan her şekilde gerektiğinde savunmaya kararlı "dedi.

 

EN ÇOK GÖÇMEN ALAN ADADA HALK BÜYÜK SIKINTI ÇEKİYOR

 

Cumhurbaşkanı  Sakellaropoulou daha sonra adada 9 öğrencinin eğitim gördüğü ilkokulu ziyaret etti, öğretmenlerle görüştü. Ada halkının sık sık yoğun göçmenler tarafından rahatsız edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou “Türk kıyılarından gelen göçmen akınları karşısında çok zor günler geçirdiniz, biliyorum .Ayrıca  bölgede sürekli olarak zorluklar ve gerilimler yaratan bir komşunuzla karşı karşıya olduğunuzu da biliyorum. Yunanistan zamanla Türkiye ile iyi komşuluk ilişkileri ve işbirliğini sürdüreceğiz.Avrupa'nın en büyük ada ülkesiyiz ve her adadan, her ada ve adacıktan, ulusal güvenimizi inşa ediyoruz.Bana gösterdiğiniz ve verdiğiniz Fahri Hemşeri ünvanı için teşekkür ederim” diyerek ziyaretini sona erdirdi.

 

EŞEK ADASININ FAHRİ HEMŞERİSİ İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı  Sakellaropoulou  ada ziyaretinde Belediye Başkanı, belediye meclisi, Güney Ege valisi, Ekümenik Lideri  Patmos Archimandrite ve yardımcı George Kandros'un huzurunda, Agathonisi'nin fahri vatandaşı ilan edildi.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI