Bugun...


Kaynak yaparken hali ve ormanları yaktılar, kabus yaşandı
Tarih: 02-03-2021 13:31:22 Güncelleme: 02-03-2021 13:31:22 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde Sebze ve Meyve Hali’nin çöp konteynırında kaynak yapan işçiler önce konteynırı sonra ormanları yaktı. Bodrum’da kabus yaşatan yangın iki saatte güçlükle kontrol altına alınabildi. Tesiste ve ormanlık alanda kabus yaşatan görüntüler ortaya çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 02-03-2021 13:31

Kaynak yaparken hali ve ormanları yaktılar, kabus yaşandı

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Torba Mahallesi Kaynar mevkii'nde ormanlık alan içerisinde bulunan Bodrum Sebze ve Meyve Hali'nin çöp konteynırında kaynak çalışması yapan işçilerin çıkardığı iddia edilen yangında önce konteynırdaki çöpler tutuştu, ardından boş olan plastik ve ahşap sebze ve meyve kasaları yanmaya başladı,  alevler rüzgarın etkisi ile asırlık çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alana sıçradı.

 

 

ALEV ALEV YANAN ORMAN VE KONTEYNIR KABUS YAŞATTI

 

Halde bulunan işçilerin alev alev yanan ormanlık alan ve tesis içerisindeki yangına önce kovalarla taşıdıkları sular ardından bahçe hortumları ile müdahale ettiği yangın, sebze ve meyve kasalarının tutuşması ile birden büyüdü. Ormanlık alanda ve tesis içerisinde büyüyen yangına Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait altı itfaiye aracı müdahale ederken trafik polisleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Bodrum Belediyesi’ne ait 600 hayvanın bulunduğu barınağa yönelen alevler korku ve heyecan yaşanmasına neden oldu.

 

 

 

İŞÇİLER KOVALARLA MÜDAHALE ETTİ KORKU DOLU ANLAR YAŞANDI

 

Halin demir korkulukları ve tel örgüleri sökülerek ormanlık alanda yangına müdahale edildi alevlerin barınağa yönelmesi önlendi. Yaklaşık 60 işçi ile 14 işyerinin bulunduğu halde korku dolu anlar yaşandı.

Yaklaşık iki saatte güçlükle kontrol altına alınabilen yangına elinde su kovaları ile müdahale eden Talat Aydınlar “İşçiler çöp konteynırında kaynak yaparken birden alevler yükseldi, sanırım kıvılcımlar çöplerni tutuşturdu, ardından alevler ormana sıçradı. Büyük korku yaşadık, söndürmek için elimizden geleni yaptık. Bölgede rüzgar çok fazla hızla ormanlık alanda yayıldı, alevlerin tesise girmesi son anda önlendi” dedi.

 

ÜÇ İŞÇİNİN İFADESİNE BAŞVURULDU

 

Yaklaşık 1 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü yangın ile ilgili polis soruşturma başlattı. Kaynak çalışması yapan üç işçinin ifadelerinin alınması için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldükleri öğrenildi.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI