Bugun...


200 metrelik ölüm yolunu 8 yılda yaptıramadılar, eylem yaptılar
Tarih: 15-09-2020 14:41:01 Güncelleme: 20-09-2020 14:31:01 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığı mahallede ölüm yolu haline gelen caddedeki 200 metrelik alanı yaptıramayan site yöneticileri ve işletmeciler eylem ve basın açıklaması yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.

facebook-paylas
Tarih: 15-09-2020 14:41

200 metrelik ölüm yolunu 8 yılda yaptıramadılar, eylem yaptılar

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi Gökçebel Mevkii’ndeki  Şendoğan Caddesi üzerindeki 200 metrelik bölümün sık sık yaşanan trafik kazaları nedeni ile ölüm yolu haline geldiğini belirten sekiz sitenin yöneticisi ile restoran ve otel işletmecileri caddede eylem ve basın açıklaması yaptı.

 

 

2012 YILINDAN BERİ MÜCADELE EDİYORUZ 4 YILDA BİR  TEK TRAFİK LEVHASI KOYDURABİLDİK

Yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığı bölgede vatandaşların plaja gitmek için kullandığı ve her iki tarafın yokuş aşağı iniş olması nedeni ile 200 metrelik bölümden araçların 100-120km. hızla geçmesi nedeniyle yılda en az otuz kes kazanın meydana geldiğini belirten ve site yöneticileri adına açıklama yapan evli ve iki çocuk babası 66 yaşındaki inşaat mühendisi İsmail Işık “Sorunlar 2012 yılından itibaren nüfus artışı ile birlikte başladı. O yıldan itibaren, belediye, kaymakamlık, valilik, büyükşehir belediyesi ve gerekli hangi kurum varsa dilekçe ile müracaat ettik, acil önlem alın , kazalar ve ölümler olmasın, dedik dinletemedik. Sadece 4 yılda yani 2016 yılında üzerinde yaya geçidi levhası olan bir direği getirip diktiler, o kadar sürücüler o direği görmediği gibi buradan tam gaz geçiyor, bu yolun sorumlusu kimse daha kaç kaza olmasını daha kaç kişinin yaralanıp ölmesini bekliyor, tedbir alınması için. Buraya acil olarak Bodrum trafiğinin yoıun olduğu bölgelerde damberler yapılmasını istiyoruz Üç adet damper (Yoldaki tümsek) sorunu çözer araçların hızını keser. Böylelikle her gün sahile ve alışverişe gitmek için bu bölgeyi kullanan binlerce kişi ölüm tehlikesinden kurtulur” diye konuştu.

 

 

ON GÜN ÖNCE PERSONELİME ARAÇ ÇARPTI, YOĞUN BAKIMDA

Bölgedeki restoran işletmecisi Kahraman Korkmaz ise yaptığı açıklamada “Müşteriler buradaki restoranları arabalarını park edip içeri giremiyorlar. Daha on gün önce gece yol aydınlatması yapan ve elindeki fenerle dikkat çekmek isteyen personelime otomobil hızla çarptı ve personelim şu anda yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor, üç adet damber koyup ve EDS (Elektronik Denetim Sistemi” koymak çokmu zor. Her yıl özellikle yaz aylarında hemen her gün kaza oluyor. Sekiz yılda 200 metrelik yolun çözülememiş olmasını aklımız almıyor, sesimizi duyurmak için eylem ve basın açıklaması yaptık” dedi.

Basın açıklamasının ardından site yöneticileri ve işletmeciler bölgeden ayrıldı.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI