Bugun...


Küdür yarımadasında yangın kabusu, alevlerin içindeki kediyi böyle kurtardılar
Tarih: 25-06-2020 18:15:31 Güncelleme: 25-06-2020 20:38:31 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi Küdür yarımadasında tatil sitelerinin hemen yanındaki makilik alanda çıkan yangın korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

facebook-paylas
Tarih: 25-06-2020 18:15

Küdür yarımadasında yangın kabusu, alevlerin içindeki kediyi böyle kurtardılar

Küdür yarımadasında yangın kabusu, alevlerin içindeki kediyi böyle kurtardılar

ANTERHABER - Evlere 50 metre kadar yaklaşan alevler nedeniyle tatilciler plajdan çıkıp evlere koştu, yangının ortasında kalan ve yanan çalıların arasında kalan bir kedi yavrusunu ise alevlerin içine dalan işçiler kurtardı.

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi Küdür Mevkii Prensen koyunda bugün saat 16.00 sıralarında yol kenarından başlayan yangın rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü. Yangına Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği’ ne ait 7 arazöz, orman ilçe şefliğine ait  4 arazöz ile 2 helikopter , 40 orman işçisi, Muğla 911 Arama Kurtarma Derneği ile vatandaşlar ve çevredeki turistik tesislerde görevli 50 ye yakın işçi müdahale etti.

 

 

ALEVLER EVLERE YAKLAŞINCA PANİK YAŞANDI

Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi ile yangın söndürme ekipleri zor anlar yaşadı. Alevlerin tatil sitelerine 50 metre kadar yaklaşması üzerine plajda olan tatilciler evlerine koşarak bahçe önlerinde soğutma yaparak bahçe hortumlarını ve kovaları hazırladı. Polis ekipleri Küdür Caddesi’nde geniş güvenlik önlemi alarak yolu uzun süre trafiğe kapattı.

 

 

KEDİYİ KURTARMAK İÇİN CANLARINI TEHLİKEYE ATTILAR

 

Yangın söndürme çalışmaları anında yanan alanın ortasında duyulan bir kedi sesi herkesin dikkatini çıktı. İki işçi alev alev yanan alana hızla daldı , ve yanmakta olan çalıların arasında kalan yavru kediyi kurtararak yola getirdi. Yavru kediye ilk müdahaleyi itfaiye ekipleri ve işçiler yaptı suyla ıslatılan ve yanan tüyleri temizlenen kedi ardından işçiler tarafından Bodrum’daki Animal Veteriner Kliniği’ne götürülerek tedavi altına alındı. Kedinin vücudunda yanıklar oluştuğu belirtildi.

 

 

AYNI BÖLGEDE SIK SIK ÇIKAN YANGINLARIN NEDENİ BELLİ...

Muğla Çevre Platformu gönüllülerinden Mir Bahattin Demir “Küdür yarımadasında her yıl sık sık yangın çıkar, burada şüphelendiğim kişileri geçmişte yaptığımız toplantılarda söylemiştim. Geçen yılda burada en az altı kez yangın çıktı, Bir iki hafta önce ilgilileri uyardım rüzgarlı havada dikkatli olun yine yakacaklar, diye. Bu yangınlar kasıtlı çıkarılıyor, onlarca hayvan türü yok oluyor ve gördüğünüz gibi insanların canı malı tehlikeye giriyor” dedi.

Yangında yaklaşık 20 hektarlık makilik alan kül oldu.

Polis yangın ile ilgili soruşturma başlattı.

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI