Bugun...


Saburhane yerleşiminin kültürel mirası canlandırılıyor
Tarih: 22-11-2020 12:34:26 Güncelleme: 22-11-2020 12:34:26 + -


Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Kentsel Tasarım Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feray Koca ve Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı (MUSFOD) Ali Murat Günay’ı makamında kabul etti.

facebook-paylas
Tarih: 22-11-2020 12:34

Saburhane yerleşiminin kültürel mirası canlandırılıyor

Ziyarette Avrupa Birliği Sivil Toplum Örgütü-Akademi İşbirliği Programı kapsamında desteklenen “Saburhane’de Hatırlama Diyaloğu ve Hafıza Mekânları Atölye Serisi” projesi hakkında Vali Orhan Tavlı’ya bilgiler veren Doç Dr. Feray Koca proje kapsamında yapmış oldukları çalışmalardan bahsetti.

 

Muğla’nın ve Saburhane yerleşiminin kültürel mirası üzerine yapılan sohbetin ardından proje ekibi, yüzyıllık tarihsel süreçte Saburhane yerleşiminin mekânsal ve kültürel değişimini eski ve yeni fotoğraflarla ortaya koydukları ‘Hafıza Mekânları Fotoğraf Sergisi’ni gerçekleştirdiklerini ifade ederek, proje kapsamında, hazırlanan katalog kitapçığı ve semt sakinleriyle yapılan röportajlardan oluşan belgeseli Vali Orhan Tavlı’ya sundular. 

 

Proje ekibi, Saburhane yerleşiminin sosyo-kültürel yapısını, anlamını, hafızalarda kalan imgelerini, mekânlarını ortaya çıkarmayı hedeflediklerini, böylece yitip giden kültürel mirası mahallenin dönüşen morfolojik yapısı ve mekânları vasıtasıyla fotoğraf sanatı üzerinden hatırlamak ve halkın kolektif belleğini tekrar işler hale getirmek istediklerini söylediler.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Orhan Tavlı, proje ekibine teşekkür ederek, söz konusu çalışmaları destekleyeceklerini belirtti.

 




Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI