Bugun...


Kadın yelkenciler "4 denizde Ata’nın izinde"
Tarih: 19-05-2023 11:00:00 Güncelleme: 19-05-2023 11:13:20 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde yelken eğitimi alan ve yarışmalara katılan kadın yelkenciler bugün sabah 100.Yıl Cumhuriyet Seyirleri kapsamında Egeýe yelken açtı. 44 gün sürecek seyirde Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de seyir yapacak kadın yelkenciler alkışlarla uğurlandı. Denizci Neşe Hasipek “Amacımız 100. Yılda Türk kadının denizlerdeki sayısını arttırmak, biz kadınların Ulu Önder Atatürk’ün ışığında neler yapabileceğini göstermek “ dedi.

facebook-paylas
Tarih: 19-05-2023 11:00

Kadın yelkenciler

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yelken eğitimlerini sürdüren ve yarışmalara katılan aralarında avukat, mimar, mühendis, öğrenci ve iş insanı kadınlarında bulunduğu Deniz Tutkusu Seyir’de kadın yelkenci grubu bu sabah Bodrum Milta Marina’Dan 17 metrelik ve üzerinde Yurtta Barış Dünyada Barış ve Özünde İzindeyiz yazılı Atatürk fotoğraflı ve Türk bayrakları olan  Tutkum isimli yelkenli tekne ile denize açıldı.

 

 

 

44 GÜNDE 1440 MİL SEYİR YAPACAKLAR

 “Türk Kadının 100.Yıl Seyri Tutkum Kadınları ve Tutkum Gençleri el ele” projesi kapsmında 44 günde Ege, Akdeniz, Marmara ve Karadeniz’de  1440 mil yol kat edecek kadın yelkenciler Milta Bodrum Marina’dan Belediye Başkanı CHP’Li Ahmet Aras ve Bodrumrowing Kulübü kürek sporcuları törenle uğurladı.

 

 

DENİZLERİMİZDE KADIN YELKENCİ SAYISINI ARTTIRACAĞIZ

Sekiz kadın yelkenci adına açıklama yaşan denizci Neşe Hasipek 1 Temmuz 2023 Denizcilik Bayramı’nda yİne Bodrum’da seyirin biteceğini belirterek 2018 de başladığımız Tutkum Gençler projemize katılan 66 kız öğrencimizden, ikişer genç kızımızı bu seyirlerimize dahil edeceğiz. Amacımız 100. Yılda Türk kadının denizlerdeki sayısını arttırmak, biz kadınların Ulu Önder Atatürk’ün ışığında neler yapabileceğini göstermek. Bu nedenle projemiz kapsamında 4 denizlerimizde yelken açarken kız öğrencilerimizin de sık sık teknemizde seyir yapmalarını sağlayacağız” denildi.

Hasipek bu yıl projenini 2. Etabında 18 Ağustos’ta Bodrum’dan yola çıkarak kadın yelkencilerle 30 Ağustos’ta KKTC’de olmak üzere seyir gerçekleştireceklerin söyledi.

 

Neşe  Hasipek

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI