Bugun...


Dünya markası Bodrum Turgutreis’te TAŞ DEVRİ DURAĞI
Tarih: 20-09-2022 12:40:31 Güncelleme: 20-09-2022 12:40:31 + -


Dünya turizminde marka olduk mu? Olduk!. Mavi Davos olduk mu olduk? Siz bunlarla övünürken sahil, kaldırım, kıyı, kamu işgalleri tam gaz devam ederken “Bodrum’un güzel kalpli insanları” feryat figan ederken, armut gibi seyredip sorunların çözümünden yana tedbir almazsanız, günü zor kurtarırsınız. Kenti adam etmek için değil 5 yıl 15 yılda yetmez

facebook-paylas
Tarih: 20-09-2022 12:40

Dünya markası Bodrum Turgutreis’te TAŞ DEVRİ DURAĞI

Bazen önünüze gelen tek bir fotoğraf sizi ve bu kenti, bu kentin olduğu ülkeyi öyle bir zora durumda bırakır ki dumur olursunuz. Dumur olursunuz ama bu kenti yönetenlerin UMURUNDA olur mu? Bilinmez.. Ama bence bu fotoğraf hazırlanmakta olduğumu uluslar arası turizm fuarlarında acayip iş yapar. Türkiye’den Bodrum’mu Kongo’daki bir yerel köy mü kimse ayırt edemez.

Yer Turgutreis Mahallesi. Cadde Turgutreis’in girişindeki en önemli en kalabalık caddesi. Çarşı, Pazar, alışveriş merkezleri, yeri yabancı turistlerin geçiş noktaları, hepsi aynı yerde.

 

TAŞ DEVRİNDEN KALMA BİR DURAK

Bir durak görüyorsunuz fotoğrafta yazlık mı, kışlık mı belli değil. Durak’ta oturak var mı? Var, ama taştan. Kimse veya hiçbir yetkili görmemiş diyemezsiniz. Görülmediyse suç, farkına varılmadıysa suç. Bu yerel yönetimin vatandaşına verdiği önem ve değerdir. Eğer o durağa bir bank koyup etrafını sıcaktan ve yağmurdan koruyamıyorsanız o durağı oraya hiç koymayın daha iyi.

 

 

Fotoğrafı Gümüşlük Forumu’ndan Erdener Tomakinoğlu paylaştı. Ve şunları yazdı: “Turgutreis carrefour önündeki durak.....Yolcu için oturacak bank çoooook uzun zamandır yoktu.Vatandaş sonunda çare bulmuş..Bir kaldırım taşı bu işi görür demiş herhalde...İçeceğinin de boş kutusunu ağacın dibine bırakmış. Demokrasilerde çareler tükenmezmiş?
Dünya markası Bodrum'dan şehircilik manzarası...




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI