Bugun...


Turgutreis, Akyarlar, Bala sabaha kadar alev alev yandı 55 hektar kül oldu
Tarih: 02-08-2020 11:14:08 Güncelleme: 02-08-2020 11:22:08 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan yangın sabaha kadar sürdü. 50 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın bu sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi, tatilciler sabaha kadar uyumadı.

facebook-paylas
Tarih: 02-08-2020 11:14

Turgutreis, Akyarlar, Bala sabaha kadar alev alev yandı 55 hektar kül oldu

ANTERHABER - Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi Bayrak Tepesi Mevkii’nde başlayan ve rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen yangın Akyarlar, Bala, Ortakent-Yahşi ve Karabağlar Mahallelerine yayıldı.

 

YANGIN KABUS YAŞATTI, SÖNDÜRMEK İÇİN SEFERBER OLDULAR

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği’ne bağlı 12 arazöz , Bodrum Orman İşletme Şefliği’ne ait altı arazöz 30 orman işçisi , AKUT Bodrum Ekibi ile vatandaşlarında müdahale ettiği yangına çevrede bulunan inşaatlara ait su tankerleri ve iş makinalarıda yardımcı oldu.

 

 

SABAHA KADAR ALEV ALEV YANDI

 

Sabaha kadar süren yangında yaklaşık 55 hektarlık makilik alan yanarak kül olurken, gece 03.00 sıralarında sitelere yaklaşan alevler heyecan yaşanmasına neden oldu. Yangın nedeni ile turistik Bodrum ilçesi, Gökova Körfezi  ile Yunanistan’a ait İstanköy (Kos) adası saatlerce dumanların etkisi  altında kaldı. Akyarlar Mahallesi’nde yaşayan restoran işletmecisi Kadri Aytac (64) “Yangın anında çok rüzgar vardı otların kuru olması nedeniyle hızla büyüdü, sitelerin içine kadar girdi. Ekiplerin yoğun müdahalesi ile anca sabaha karşı kontrol altına alınabildi. Bazı mahallelerde site sakinleri sabaha kadar uyumadı , tedirgin oldu” dedi.

Yangın sabah 06.00 sıralarında rüzgarın etkisini azaltması ile kontrol altına alınabildi. Yangında soğutma çalışmaları devam ederken , alevlenmelerin zaman zaman arttığı belirtildi. Jandarma kundaklama iddia edilen yangın ile ilgili soruşturma başlattı.

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI