Bugun...


Yasak kalktı , halk plajına 24 saatte iskele kurdular
Tarih: 28-05-2020 13:44:31 Güncelleme: 28-05-2020 14:58:31 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis mahallesi Kadıkalesi mevkiinde 4 gün süren bayram yasağının hemen ardından halk plajına iskele kuran turistik tesis çalışanları görenleri şok etti. Çevreciler halk plajının ortasına yapılan iskeleye isyan etti. Resmi makamlara şikayette bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 28-05-2020 13:44

Yasak kalktı , halk plajına 24 saatte iskele kurdular

Yasak kalktı , halk plajına 24 saatte iskele kurdular

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi Kadıkalesi mevkiinde lüks bir otelin 4 gün süren bayram tatilinin ardından 24 saatte halk plajının ortasına ahşap iskele kurması çevrecileri isyan ettirdi.

 

 

GÜNDÜZ GÜNEŞLENME TERASI GECE RESTORAN OLARAK KULLANIYORLAR

 

Yaklaşık 25 metreye 8 metre genişliğindeki iskelenin bir günde kurulduğunu   belirten Turgutreis ELELE Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Funda Çavdar ve Kent Konseyi üyesi Çiğdem Erko bölgede incelemede bulunduktan sonra açıklama yaptı.

Çavdar  “Pandemi sürecinden çıktık çıkıyoruz derken birileri bu süreci fırsata çevirmeye çalışıp halk plajının ortasına iskele kuruyor. Kimse de sesini çıkarmıyor. Halk plajını bu şekilde kapatarak gündüzleri güneşlenme ve yüzme amaçlı geceleri ise restoran olarak kullanılıyor. Pandemi sürecinde izinsiz halk plajlarına bir günde yapılan bu kaçak iskelelerin sayısı hızla artıyor” dedi.

 

 

(Funda Çavdar - Çiğdem Erko)

 

NE İLE MÜCADELE EDECEĞİMİZİ ŞAŞIRDIK

 

Bodrum Kent Konseyi Üyesi Çiğdem Erko “Bodrum Belediyesi bir yandan pandemi bir yandan kaçak inşaatlarla mücadele ederken  ne yazık ki bazı kişiler sahilleri işgal edip kaçak iskele yapmaktan çekinmiyor. Zaten halkın denize gireceği yerler yok denilecek kadar azaldı.  Konu ile ilgili fotoğrafları belediyeye vererek şikayet ettik. Eğer bu tür kaçak iskelelere göz yumulacak olursa bunun arkası gelmez halk plajlarında vatandaşın denize gireceği yer kalmaz. Turizm sezonuna girerken bizde vatandaşlar olarak mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Not: Otel yetkilerine ulaşmaya çalıştık konu ile ilgili açıklama yapmak istemedikleri belirtildi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI