Bugun...


Belediyenin görevi yeşil alanı ve çocuk oyun alanını betona çevirmek mi?
Tarih: 02-01-2021 12:47:33 Güncelleme: 03-01-2021 13:12:33 + -


Bodrum’un Torba Mahallesi’nde 93 yaşındaki Hakkı Anter’in yeşil alan ve çocuk oyun alanı olarak terk ettiği 657 metrelik arsanın Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinin ardından 510 metrelik inşaat yapımı için çocuk parkı bozularak hafriyat işlemlerini başlanmasına tepki gösterildi.

facebook-paylas
Tarih: 02-01-2021 12:47

Belediyenin görevi yeşil alanı ve çocuk oyun alanını betona çevirmek mi?

Aynı sokakta yaşayan Erkan Demir “Mahalle halkı olarak sözümüz geçmedi bölgedeki tek çocuk oyun alanı ve nefes alacak yerdi, toplu dilekçe verdik, bizi ciddiye alan olmadı, şartmıydı imarsız yeşil alana sağlık ocağı yapılması bu kararı verenler gelsinler çocuklarımıza oynayacağı alan göstersinler. Belediyenin görevi yeşil alan ve oyun alanlarını çoğaltmak mı betona çevirmek mi?” dedi

Bodrum’un Torba Mahallesi’nde Hakkı Anter tarafından 1986 yılında çocuk oyun alanı ve yeşil alan olarak terk edilen Bodrum Belediyesi’nin çocuklar için basketbol ve  oyun sahası olarak yaptığı iki adet yeşil alan birleştirilerek önce sağlık alanı ilan edildi, ardından Bodrum Belediye Meclisi üyelerinin kararı ve Ahmet Aras’ın imzası ile Sağlık Bakanlığı’na “Sağlık Ocağı ve 112 Acil İstasyonu” yapılması için devredildi.

 

 

ÇOCUK PARKI BOZULDU HAFRİYAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

 

Yeşil alan ve çocuk oyun alanını terk eden Hakkı Anter’in rızası ve bilgisi dışında gerçekleşen devir işleminin ardından mahallede yaşayanlar Bodrum Belediyesi’ne toplu dilekçe vererek, Çocuk oyun alanı ve parkın bozulmamasını çünkü çocukların oynayacağı alan olmadığını belirterek kararın iptalini istedi.  Çocuk parkı bozularak dün iş makinaları ile hafriyat başladı.

 

BELEDİYENİN GÖREVİ YEŞİL ALAN ÜRETMEKMİ YEŞİLİ BETONA GÖMMEK Mİ?

 

Belediye dilekçeye yazılı veya sözlü yanıt vermedi. Çocuk parkının ve yeşil alanın korunması için imza topladıklarını ve 30 Ağustos’da Bodrum Belediyesi’ne dilekçe verdiklerini belirten Erkan Demir “Bu kararı veren meclis üyeleri ve Aras gelip yeri gördüler mi, görmedilerse nasıl karar verdiler. Çocuklarımız şu anda sokakta kamyonların altında oynuyor, birisi ölürse bunun hesabını kim verecek. Belediyenin işi yeşil alanları çocuk parklarını çoğaltacak projeler hazırlamak mı? Yoksa betona çevirmek mi? Nereden bakarsanız bakın yanlış bir karar yanlış bir uygulama. Bir kişi sağlık ocağı yapacaksa imarlı arsa satın alıp oraya yapsaydı. Ayrıca burada böyle bir talep yoktu, kim nereden niçin ne amaçla çıkardı bilmiyoruz” dedi.

 

 

ÇEVRE ÖRGÜTLERİ , STK'LAR NEREDE , DOĞAYI SEVENLER..

 

Yılın sekiz ayını Torba'da geçiren evli ve iki çocuk babası 54 yaşındaki Kerem Çelik "Torba'yı 20 yıldır bilirim, sağlık ocağına elbette ihtiyaç vardır, cami bile birkaç yıl önce yapıldı. Ancak çocuk oyun alanlarıda parklarda yetersizdir. 20 bin nüfusu olan Torba'da belediyenin bir kafesi vardır. İnsanların gidip oturacağı dinleneceği park 1 tanedir.b Çocuk oyun alanrı ise üç tanedir 3. Bunlardan ikisi kaldırıp yerine beton dikilmesine izin vermek insana, doğaya, zeytine yapılan saygısızlıktır. CHP'li bir belediye ve her söyleminde doğa, tarih, çevre ve yeşil diyen Sayın Aras bu kararı nasıl alır. Nereden bakarsanız bakın yanlış bir karar o belediye meclis üyeleri yeri görmeden nasıl karar verir. Bağışı ve hayrını yapana birşey demiyoruz,. bildiğimiz kadarıyla zengin birisi, 650 metre kare imarlı bir arsa alıp ve ulaşamın çok kolay olduğu bir yere yapılsa daha mantıklı olmazmıydı? Bu arada yeşil, çevre, doğa diye ortalığı ayağa kaldıranlardan ses seda yok. Çocuklar Torba Mahallesi'nde cadde ve sokaklarda kamyonların altında oynamaya terk edildi. Gelsin bize birisi Torba Mahalle halkına bunun mantıklı birşey olduğunu anlatsın bizde destekleyelim. Torba Garajı kadar Torba'ya yapılacak en olumsuz en sağlıksız, çevreyi doğayı ve çocukları düşünmeden yapılan bir yatırım, benim görüşüm böyle" diye konuştu.

 

İNŞAAT BAŞLADI  KAÇAK FOSEPTİK ORTAYA ÇIKTI

Hafriyat çalışmalarının başlaması ile yeşil alana bazı kişilerin fosseptik yaptığı ve yaklaşık 30 yıldır yeşil alandaki fosseptiği belediyeye tek kuruş vermeden ücretsiz olarak kullandıkları ortaya çıktı. Vatandaşlar "Bizler arıtmanın olmadığı Torba'da evimizin bahçesinde yaptığımız foseptiği kamyonlarla çektirirken bu insanlar belediyenin kontrolündeki çocuk oyun alanına fosseptik yaptırıp 30 yıldır nasıl oluyorda beş kuruş para vermeden kullanıyorlar. Bu nasıl bir cürettir. Belediyeninh bundan nasıl haberi olmaz..Bu kişiler hakkında belediye işlem yapacak mı yapmayacak mı takipçisi olacağız, gerekli her yere suç duyurusunda bulunacağız" diyerek tepki gösterdi

 

HAKKI ANTER “ARAS’A DAVA AÇACAĞIZ DEDİK, AÇIN, DEDİ”

 

Hakkı Anter ise yaptığı açıklamada “93 yaşındayım bir çocuk oyun alanını ve yeşil alanını belediye ye karşı korumak çok zoruma gitti. Atalarımızdan dedelerimizden kalan ve terk ettiğimiz alanın amacı dışında kullanılmasının istemediğimizi Ahmet Aras’a ilettik, yeşili doğayı çocukların oyun alanını korumak için belediyeye karşı dava açmak zorunda kalacağız, dedi DAVA açılması için mecburen yasal işlemlere başladık. Dava açılması için Bodrum Belediyesi’ne arsanın hukuki durumunu sorduk yaklaşık üç haftadır yanıt alamadık, pandemi nedeni dediler. Ancak biz dilekçeyi verdiğimiz hemen öbür gün belediye ekipleri 15-20 kişi gelip oyun alanını boşalttılar, yerin ölçümlerini yaptılar. Bir gariplik yok mu? Bizim tek isteğimiz terk ettiğimiz alanların amacı dışında kullanılmaması. İsteyen gelir Torba’ya bakar nüfus 20 bine dayandı, 4 çocuk parkından ikisini betona çevirmenin ve imarsız bir arsayı betona gömmenin mantığını bir açıklasın, bizde inanalım: bundan sonrasına hukuk karar verecek. Ancak biz aile olarak Belediye’ye karşı, üstelik çevreyi doğayı koruyan bunu her fırsatta söyleyen yöneticilerine karşı bu durumda olmaktan üzüntü duyuyoruz” dedi.

 

MECLİS ÜYELERİ EL KALDIRDIK AMA BÖYLE OLDUĞUNU BİLMİYORDUK

 

Belediye Meclis üyelerine bu karara nasıl oy verdiklerini sorduk. Cevap “Biz konunun bu derece olduğunu bilmiyorduk, kimse bize bunları anlatmadı. O arsanın bağış ve arsa sahibinin rızası ile yapıldığını, oyun parkı olduğunu bilmiyorduk, yanlış karar vermişiz. Yeşil alan ve çocuk parklarının olduğu gibi kalması daha doğru, çünkü açılan davalarda örnek kararlar var, terk edilen alanlar amacı dışında kullanılamaz, mahkemeler çoğunlukla vatandaşın terk ettiği alan olarak kullanılmasına karar veriyorlar, Bodrum’da da Ortakent’te de örnekleri var” dediler.

Bodrum Belediyesi’nden bu konuda aydınlatıcı açıklama gelirse aynen yayınlarız.

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI