Bugun...


Vali’den çarşı pazarda ramazan bayramı denetimi
Tarih: 21-05-2020 16:55:42 Güncelleme: 21-05-2020 16:55:42 + -


Muğla Valisi Esengül Civelek , Ramazan Bayramı öncesi salgın hastalığın toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesi amacıyla İl genelinde denetim ve tedbirler arttırıldığını ve kurallara uymayanları yasal cezaların uygulanacağını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 21-05-2020 16:55

Vali’den çarşı pazarda ramazan bayramı denetimi

Vali’den çarşı pazarda ramazan bayramı denetimi

 

Muğla Valisi Esengül Civelek , Ramazan Bayramı öncesi salgın hastalığın toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesi amacıyla İl genelinde denetim ve tedbirler arttırıldığını açıkladı.

Bugün yazılı açıklama yapan Vali Civelek 4 günlük sokağa çıkma yasağı öncesinde  Menteşe İlçesinde kurulan Perşembe pazarında denetimlerde bulundu.

 

PAZARDA ESNAF VE VATANDAŞI SIK SIK UYARDI

 

Pazarda tek tek gezdiği tezgâhlardaki esnafa hayırlı ve bol kazançlar dileğinde bulunan Vali Civelek, vatandaşları ve esnafı sosyal mesafeye riayet etmeleri ve maske kullanmaları konusunda uyararak, salgının toplum sağlığını tehdit ettiğini bu nedenle alınan tedbirlere herkesin riayet etmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

NORMALLEŞME SÜRECİNDE YASALARA UYMALIYIZ

 

Vali Civelek, “Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanarak etaplar halinde uygulanmaya başlanılan ‘Normalleşme Planı’nda öngörülen takvime göre her sektörün salgının bulaşma hızını en alt seviyede tutacak tedbirleri alarak faaliyetlerini sürdüreceği yeni hazırlık/geçiş aşamasında uyulması gereken kurallar ve alınması gereken önlemlerle ilgili il genelinde çalışmalar hassasiyetle sürdürülüyor. İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında bayram öncesi toplumsal hareketliliğin yaşanabileceği berber/kuaför/güzellik merkezi, alışveriş merkezi, ticari taksiler, Pazar yerleri ile şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım faaliyetlerinde ve giriş/çıkış kısıtlaması olan illerden girişlerde il genelinde Valiliğimiz koordinasyonunda Kaymakamlarımızın gözetiminde denetimler gerçekleştiriliyor.” diye konuştu.

 

KURALLARA UYMAYANLARA CEZAİ İŞLEMLER UYGULANACAK

 

İşletmelerde hijyen kuralları, sosyal mesafe ve maske kullanımına ilişkin denetimlerin en üst seviyede yapıldığını söyleyen Vali Civelek, kurallara uymayan esnaf ve vatandaşlar hakkında cezai işlem uygulandığını belirtti.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI