Bugun...


Toprak Dede Hayrettin Karaca’nın ismi Milas’ta yaşayacak
Tarih: 20-11-2020 17:14:17 Güncelleme: 20-11-2020 17:14:17 + -


Muğla’nın Milas İlçesi’ndeki TEMA Temsilcisi Mehmet Nergiz Toprak Dede adı ile bilinen TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın ilçede cadde veya bir parka verilmesi için Milas Belediye Başkanlığı’na müracaat etti.

facebook-paylas
Tarih: 20-11-2020 17:14

 Toprak Dede Hayrettin Karaca’nın ismi Milas’ta yaşayacak

TEMA Vakfı Milas İlçe Sorumlusu Mehmet Nergiz, ilçemizin bir sokak/cadde veya parkına TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı, Toprak Dede lakaplı Hayrettin Karaca’nın isminin verilmesini talep etti.

 

Birleşmiş Milletler Doğru Yaşam Ödülü ile onurlandırılmış bir doğa gönüllüsü olan TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın isminin yaşatılması ve gelecek nesillere rol model olması için Milas Belediyesi’ne başvuru yaptıklarını belirten Nergiz ““Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit tarafından 1992 yılında kurulan TEMA Vakfı, erozyon ve çölleşme tehlikesine karşı toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak üzere  çalışmalarını sürdürmektedir. Kuruluşundan bugüne faaliyetlerini gönüllülerin desteği ile hayata geçiren TEMA Vakfı, yaklaşık 900 bin gönüllüsünün desteği ile 81 il, 392 ilçe, 122 mahalle ve 157 üniversitede aktif olarak faaliyet göstermektedir.

Doğanın korunması için örnek bir mücadele sergileyen, Anadolu’yu köy köy gezerek Türkiye’nin doğasına ve erozyon tehlikesine dikkat çeken TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı, Toprak Dedemiz Hayrettin Karaca, 20 Ocak 2020’de aramızdan ayrıldı. Gezegenimizin sürdürülebilir bir yaşam ihtiyacının her geçen gün daha da arttığı bir dönemde, Hayrettin Karaca gibi Birleşmiş Milletler Doğru Yaşam Ödülü ile onurlandırılmış bir doğa gönüllüsünün isminin yaşatılmasının, gelecek kuşaklar açısından bir rol modeli işlevi göreceği inancıyla, kendisinin anısını ve adını yaşatmaya uygun olacak şekilde ilçemizin bir sokak/cadde veya parkına Hayrettin Karaca isminin verilmesi konusunda Milas Belediyesi’ne müracaat ederek meclis kararı alınmasını istedim. Toprak Dede’mizin adını ilçemizde yaşatacağız” dedi.




Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI