Bugun...


Sisam Adası alev alev, oteller boşaltılıyor, turistler şokta
Tarih: 16-07-2021 11:54:45 Güncelleme: 16-07-2021 11:54:45 + -


Yunanistan’ın Ege’deki Türkiye’ye komşu Sisam Adası’nda dün öğle saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen orman yangını bu sabaha kadar devam etti. Yangın sırasında bazı yerleşim yerleri ile oteller boşaltıldı, turistler yangın bölgesinden uzaklaştırıldı.

facebook-paylas
Tarih: 16-07-2021 11:54

Sisam Adası alev alev, oteller boşaltılıyor, turistler şokta

Yunanistan’ın Ege’de ki turistik adalarından Sisam Adası’nda dün  saat 14.00 sıralarında ormanlık alanda başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla yayılan yangın adadaki yerli halk ile yabancı turistler arasında korku ve heyecan yaşanmasına neden oldu.

 

ADA SABAHA KADAR ALEV ALEV YANDI

 

Bu sabaha kadar devam eden ve halen kontrol altına alınamayan yangına adadaki itfaiye ekiplerinin yanı sıra, askeri personel ile sivil savunma ekipleride müdahale ederken, Midili, Pire ve Atina’dan takviye itfaiye ekipleri gönderildi.

 

 

OTELLER VE YERLEŞİM YERLERİ BOŞALTILDI

 

Halen 130 itfaiye eri, 30 arazöz, 5 uçak ve 6 helikopter ile iş makinalarının müdahale ettiği yangında şimdiye kadar 5 oteldeki turistler ile bazı bölgelerdeki yerleşim yerlerinin boşaltıldığı belirtildi. İtfaiye Müdürü  Stefanos Kolokouris, yangın söndürme çalışmalarını denetlemek için  Sisam Adası’na geldi, adada kurulan kriz masasında  adadaki su olanaklarının kısıtlı olması nedeniyle deniz tankerleri ile adaya su taşınmasının gündeme geldi belirtildi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI