Bugun...


Hava sıcaklığı 40 dereceyi aştı, plajlar doldu, uyarı üstüne uyarı geldi
Tarih: 23-06-2022 21:31:36 Güncelleme: 23-06-2022 21:37:36 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini arttıran hava sıcaklığı ilçede 40 dereceyi aştı. Plajlar dolarken denize girenler saatlerce dışarı çıkmadı, Bodrum ve Milas belediyeleri yaptığı anons ve mesajlarla orman yangınlarına yönelik vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

facebook-paylas
Tarih: 23-06-2022 21:31

Hava sıcaklığı 40 dereceyi aştı, plajlar doldu, uyarı üstüne uyarı geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün öğle saatlerinden itibaren aniden artan hava sıcaklığı ilçede kabus yaşattı.

 

6-7 DERECE BİRDEN ARTTI

Öğle saatlerinde mevsim normallerini üzerine çıkarak 6-7 derece birden artarak 40 derecenin üzerine çıkan hava ve 22 dereceye ulaşan deniz suyu sıcaklığı nedeniyle halk plajları doldu taştı. Denize girenler saatlerce dışarı çıkmadı. Emekli dahiliye doktoru Memduh Ali Kılıç “Bugünden itibaren 3-4 gün sürecek ani ısı artışları ve bölgede rüzgar var. Özellikle 50-55 yaş üstü dikkatli olmalı. Hava çok sıcak bölgede çok kuru, öğle saatlerinde dışarıya çıkılmamasında fayda var” diye konuştu.

Sıcaklık nedeniyle sahilde fenalaşan üç vatandaş ambulans ile hastaneye kaldırıldı, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

 

 

BODRUM VE MİLAS BELEDİYELERİ VATANDAŞLARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Havanın aniden ısınması ile birlikte Bodrum ve Milas’ta küçük çaplı makilik yangınları meydana geldi. Bodrum ve Milas Belediyeleri yayınladıkları mesaj ve yaptıkları uyarılarla vatandaşlara yangına karşı duyarlı olma konusunda çağrıda ve uyarıda bulundu. Orman yangınlarına karşı dikkatli olalım başlığıyla yapılan açıklamada, “Hava sıcaklıkları günden güne artıyor. Sıcaklığın iyice arttığı bu günlerde ot ve orman yangınlarına karşı çok dikkatli olalım. Lütfen doğaya sigara izmariti, cam şişe ve yangına sebebiyet verebilecek maddeler atmayalım. Ormanlarımızı korumak vatandaşlık görevimizdir.” ifadelerine yer verildi.

 

 

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada “Denizlerde, Bodrum-Kaş arasında rüzgarın, yarın (24.06.2022 Cuma) akşam saatlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.  Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi. 

Bodrum’da rüzgarın sert estiği saatlerde hava sıcaklığı da yüksek olacak. İlçede yarın beklenen en yüksek hava sıcaklığı 36-40 derece dolaylarında olacak. Vatandaşların yangın konusunda da oldukça dikkatli ve duyarlı olması gerektiği ifade ediliyor. 

 




Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI