Bugun...


Uluslararası Renklerin Dansı, sergisi hayran bıraktı
Tarih: 25-09-2022 18:01:57 Güncelleme: 25-09-2022 18:01:57 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün akşam saatlerinde açılışı yapılan Uluslararası Renklerin dansı temasıyla düzenlenen sergide 8 ülkeden 95 ressamın 115 eseri yer aldı. Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergi sanatseverlerin akınına uğradı. Serginin koordinatörü ressam Feriha Gökçen Özsarıkamış “Ulu Önderimiz Atatürk’ ün gösterdiği yolda, sanata kendisini adamış kişiler olarak var gücümüzle çağdaş sanatı yaygınlaştırmaya özen gösteriyoruz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 25-09-2022 18:01

Uluslararası Renklerin Dansı, sergisi hayran bıraktı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Konacık Mahallesi’ndeki Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nde bugün akşam saatlerinde açılışı yapılan ve Uluslar arası Renklerin Dansı teması ile düzenlenen sergide 8 ülkeden 95 ressamın yağlı boya, akrilik ve karışık teknik ile yapılan 115 eseri yer aldı. Serginin açılışını organizatör ressam Feriha Gökçen Özsarıkamış, sanatçılar ve sanatseverler birlikte yaptı.

 

 

MİTOLOJİYE OLAN İLGİSİ RESSAM YAPTI

Sergiye İstanbul’daki atölyesinde çalışmalarını sürdüren 38 yaşındaki ressam Gülay Özdemir Afrodit ve Athena isimli iki adet yağlıboya eseri ile katıldı. Özdemir yaptığı açıklamada “Aslında iletişim mezunuyum ancak Mitolojiye ve tarihe olan ilgim ve  tutkum beni resim yapmaya yönlendirdi. Bu nedenle mitolojik kahramanları eserlerime yansıtmaya başladı. Resim yapmaya başladıkça Mitoloji ile daha ilgilendim ve eserlerimi daha büyük bir heyecan ve zevk ile yapmaya başladım” ifadelerini kullandı.

 

 

ULU ÖNDERİMİZİN GÖRÜŞLERİ DOĞRULTUSUNAD ÇAĞDAŞ SANATI YAYGINLAŞTIRMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

 Serginin organizatörü ünlü ressam Ferihe Gökçen Özsarıkamış ise SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Sekiz ülkeden aralarında ünlü ressamlar, hocalar ve öğretim üyelerinin de bulunduğu sanatçılarımız en güzel eserlerini Bodrum’da sergilemek için yoğun çaba sarfettiler.  Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözleri ressamlar olarak bizleri daima teşvik etmektedir. Ulu önderimiz daima bizim yolumuzu aydınlatmaktadır. O nedenle sanata kendisini adamış kişiler olarak var gücümüzle çağdaş sanatı yaygınlaştırmaya özen gösteriyoruz. Ayrıca, genç ressamlarımıza destek olmayı da her zaman sürdürüyoruz.” Dedi.

Sergi 29 Eylül 2022 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI