Bugun...


Duayen gazeteci Duman’ı son yolculuğuna meslektaşları ve ailesi uğurladı
Tarih: 23-04-2021 15:54:01 Güncelleme: 23-04-2021 15:54:01 + -


Geçtiğimiz yıl İzmir yakınlarında geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve önceki gün kalp krizi geçirerek 71 yaşında yaşama veda eden duayen gazeteci Selahattin Duman bugün Muğla’nın Bodrum ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

facebook-paylas
Tarih: 23-04-2021 15:54

Duayen gazeteci Duman’ı son yolculuğuna meslektaşları ve ailesi uğurladı

Sanatçı ve gazeteci Zülfü Livaneli “Her ölümden sonra insanlarımızın iyi taraflarını söylemek adetimizdir. Onu uyuyoruz. Ama Selahattin duman hakikaten özel bir insandı. Sadece bize dostlarına değil, bütün Türkiye’nin zor günlerinde insanların yüzünü güldürmeye, mutlu etmeye çalıştı. Muazzam bir mizah kabiliyeti vardı. Keskin bir zeka bir kültür birikimi ile birlikte çok büyük bir hayran kitlesi edinmişti” diye konuştu. İzmir’in torbalı ilçesi yakınlarında 18 Temmuz 2020 tarihinde otomobilinin bir kamyon ile çarpışması sonucu ağır yaralanarak önce  Torbalı Devlet Hastanesi’ne ardından  kolunun kırıldığı ve aort damarında büyüme meydana geldiği tespit edilince İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen ve yaşamını yitiren bir çocuk babası 71 yaşındaki gazeteci Selahattin Duman bugün uzun yıllar yaşadığı  Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan Mahallesi’nde toprağa verildi.

 

MESLEKTAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

 

Vasiyeti üzerine Gündoğan Mezarlığı’Nda toprağa verilen Duman’ın cenaze törenine kızı Özge Duman, kızkardeşi  Zarif Duman Pekal, eski eşi Bilge Radomişli,  CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Aras, gazeteciler Ertuğrul Özkök, Zafer Mutlu, Zülfü Livaneli, Aydın Ayaydın, Olay Tan, Mehmet Yakup Yalçındağ, Nebil Özgentürk ve yaşadığı Kayaköy Sitesi’nin sakinleri katıldı.

 

 

KESKİN BİR ZEKA VE KÜLTÜR BİRİKİMİ İLE ÇOK BÜYÜK BİR HAYRAN KİTLESİ  EDİNMİŞTİ

 

Pandemi kurallarına uygun olarak düzenlenen cenaze töreni öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan sanatçı ve gazeteci Zülfü Livaneli “Her ölümden sonra insanlarımızın iyi taraflarını söylemek adedimizdir. Onu uyuyoruz. Ama Selahattin duman hakikaten özel bir insandı. Sadece bize dostlarına değil, bütün Türkiye’nin zor günlerinde insanların yüzünü güldürmeye, mutlu etmeye çalıştı. Muazzam bir mizah kabiliyeti vardı. Keskin bir zeka bir kültür birikimi ile birlikte çok büyük bir hayran kitlesi edinmişti. Biz tabiî ki ‘Onun şu anda kamuoyundaki  izleniminden çok dostluğunu, kardeşliğini, birlikte çalıştığımız yıllardaki arkadaşlığını, komşuluğunu konuşuyoruz. Oda bizim bugün kendisini gülümseyerek anmamızı isterdi. Ama tabiî ki acı bir şey insan istesede gülümseyemiyor, Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

 

EN KÖTÜ GÜNLERDE BİLE İNSANLARI GÜLDÜREBİLECEK YAZILARI KALEME ALMAYI BİLİRDİ

 

Gazeteci Aydın Ayaydın “Yıllarca birlikte çalıştık, yakın arkadaşımızdı, ülkenin gerildiği, kabusa döndüğü yıllarda bile gerçekten yazılarıyla, mizah anlayışıyla okuru eğlendirmeyi, eğlendirirken ülkenin içinde bulunduğu durumu anlatmayı zekasıyla çok iyi becerirdi. Mizah yönü gerçekten çok kuvvetliydi, insanların en kötü günlerinde bile güldürebilecek yazılar kaleme almayı bilirdi. Basın dünyası önemli bir değerini yitirdi, çok üzgünüz” dedi.

 

 

ABLASI SON ANLARINI ANLATTI

 

Kardeşi Zarif duman Pekal yaptığı açıklamada “Ağabeyim gerçekten çok büyük bir kaza atlattı. Buna rağmen büyük bir yaşam mücadelesi verdi. Böbreklerinden kalp kapakçılarından ameliyat oldu, mücadeleyi önemli ölçüde kazanmıştı, ama son kalp krizi O’nu bizden aldı. Son nefesini verirken bile etrafında olanları güldürmeye mutlu etmeye çalışıyordu” diye konuştu.

 

Bodrum'da yaşayan usta gazeteci Olay Tan ise "Yaklaşık 35 yıl birlikte çalıştık, Günaydın gazetesindede birlikteydik. Çok güzel anılarımız oldu. Eşi bulunmaz bir dost, inanılmaz mazih yönü kuvvetli bir meslektaşımızdı, ölümü gerçekten bizhleri çok üzdü. Türk basını önemli bir değerini yitirdi, başımız sağolsun" dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından Selahattin Duman’ın tabutunu gazeteci arkadaşları Zülfü Livaneli, Nebil Özgentürk, Zafer Mutlu, Olay Tan, Aydın Ayaydın omuzlayarak defnedileceği yere götürdü.

Cenaze töreninde ablası Zarif Duman Pekal ile kızı Özge Duman ve eski eşi Bilge Radomişli’nin gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Duman, toprağa verildi.

 

OYUNCULUK DA YAPTI

Selahattin Duman Ankara’nın ilçesi Haymana’nın kırsal Yenice Mahallesi’nde 1950 yılında doğdu.  Kolejde yatılı okudu. 1983 yılında İstanbul’a taşındı. Uzun yıllar Sabah ve Vatan gazetelerinde yöneticilik, köşe yazarlığı yaptı. 5 Mart 2013 tarihinde Vatan Gazetesi’nden ayrıldı.1 çocuk babası Selahattin Duman, Kendimi Tebrik Ederim, Suçumuz Mükemmel Olmak, Bankamatik Kursu Açan Yok Mu kitaplarını yazdı, Komser Şekspir, Romantik ve Bir Erkeğin Anatomisi filmlerinde rol aldı. Son olarak Oksijen Gazetesi’nde yazmaya başlamıştı.

 

 

 




Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI