Bugun...


Yunan gemisine Türk Sahil Güvenlik’ten müdahale
Tarih: 02-04-2021 21:59:21 Güncelleme: 06-04-2021 11:52:21 + -


Mültecileri, Türk kara sularına itmeye çalışan Yunan gemisine Türk Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti.

facebook-paylas
Tarih: 02-04-2021 21:59

Yunan gemisine Türk Sahil Güvenlik’ten müdahale

Yunanistan, Ege’deki mültecileri Türk kara sularına itmeye devam ediyor. Sahil Güvenlik’in Ege’de Yunanistan’ın Türk kara sularına mültecileri itmeye çalıştığı sırada Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin uyarısı kameraya yansıdı. Bu sabah çekilen görüntülerde Türk Sahil Güvenlik’in Yunanlı yetkilileri siren sesiyle uyardığı görülüyor.

 

YUNANİSTAN TÜRKİYE’Yİ SUÇLADI

 

Yunanistan, Türkiye’yi göçmen botlarını Yunan sularına göndermeye çalışarak kendisini provoke etmeye çalışmakla suçladı.

Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi, Yunan sahil güvenliğinin “Avrupa sınırına giden” göçmen botlarına eşlik eden Türk sahil güvenlik ve donanmalarıyla çok sayıda olay yaşadığını bildirdi.

Mitarachi açıklamasında, “Türkiye kıyılarından ayrılan bu göçmenlerin Türkiye tarafından desteklendikleri göz önüne alındığında kesinlikle risk altında değiller” dedi. Mitarachi “Türkiye’yi bu haksız provokasyonu durdurmaya çağırıyoruz” ifadesini kullandı.

 

 

AB’DEN YUNANİSTAN’A ‘GERİ İTME’ UYARISI

 

Öte yandan Avrupa Birliği (AB) İçişleri Komiseri Ylva Johansson, birlik üyesi ülkeler arasındaki göçle mücadelede dayanışmanın önemli olduğunu belirtti.

Yunanistan’ın Midilli Adası’nı ziyaret eden ve burada Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis ile bir araya gelen Johansson Atina yönetimini uyararak, Türkiye’ye sığınma başvuruları kabul edilmeyen göçmenleri geri almaya devam etmesi çağrısında bulunmuştu.

Johansson, “Yunan makamlarının iddia edilen geri itmeleri soruşturma konusunda daha fazlasını yapabileceğini düşünüyorum” ifadelerine yer vermişti.

 


 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI