Bugun...


Ağıla saldıran köpekler 63 koyunu telef etti
Tarih: 01-01-2021 13:46:44 Güncelleme: 03-01-2021 13:05:44 + -


Muğla'nın Menteşe ilçesinde geçimini hayvancılıkla sağlayan ailenin ağılına Girne köpekler 63 koyunu telef etti. Olay sonrası Vali Orhan Tavlı’nın talimatı ile soruşturma açıldı.

facebook-paylas
Tarih: 01-01-2021 13:46

Ağıla saldıran köpekler 63 koyunu telef etti

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Atatürk Bulvarı üzerindeki çiftliğin ağılına giren sokak köpeklerinin sabaha karşı 63 koyunu telef etti ortaya çıktı. 65 yaşındaki Suat Esen’e ait ağıla giren köpek sürüsünün koyun ve kuzulara saldırdığı, olayı duyan Suat Esen ve eşi Sevim Esen’in müdahalesine rağmen 63 koyun ve kuzunun tamamen öldüğü belirtildi.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ve veterinerler olay yerinde inceleme yaptı.

 

4 GÜNDE 63 HAYVANI TELEF OLDU

 

Geçimini hayvancılıkla geçirdiklerini belirten Suat Esen, "50 senedir hayvancılık yapıyorum. Başıma böyle bir şey ilk kez geliyor. Bundan 3-4 gün önce 10 hayvanımı parçaladılar. Ondan 3 gün sonra 3 gebe koyunumu öldürdüler. Bugün de 50 kadar öldü. Tedbir almakta büyük güçlük çekiyoruz, devletten yardım istedik" dedi.

 

SAHİPLENEN KÖPEKLER SOKAĞA TERK EDİLİNCE AÇ KALIYOR

 

Muğla  Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, " Ağıla giren başıboş sokak köpekleri tarafından hayvanları telef edilmiş durumda. Müdürlük olarak gerekli tespitleri yapıyoruz. Valimiz ve bakanımızın katkılarıyla üreticimizi mağdur ettirmeyeceğiz. Zevk için alınan evcil hayvanların daha sonra sokağa bırakılması ve bunların yiyecek bulamaması sonucu bu hayvanları ağıl ve sürülere dalması sıkça karılaşır olduğumuz bir tablo ortaya koyuyor. Bu da üzüntü verici sonuçlar doğuruyor. Hem üreticimiz mağdur oluyor, ürün ve mal kaybı meydana geliyor. Mal canın yongası. Lütfen çocuklarınızı mutlu etmek için aldığınız evcil hayvanları sokağa bırakmayın. Sahiplendiyseniz sonuna kadar sizlerle kalsın. Güvenlik kameralarından buraya girenin bir köpek olduğunu tespit etti arkadaşlarımız. Üreticimizin yaralarını saracağız. Her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.

 

VALİNİN TALİMATI İLE AİLEYE 40 KOYUN YARDIMI YAPILACAK

 

Yaşanan olayın ardından Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın talimatları ile yılbaşı sonrası mağdur aileye 40 adet koyun verileceği belirtildi.

 

 

 




Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI