Bugun...


Marmaris yangını önlenemiyor, evler boşaltılıyor, Köyceğiz yangını büyüyor
Tarih: 22-06-2022 15:05:07 Güncelleme: 22-06-2022 15:13:07 + -


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'te 18 saattir süren ve halen kontrol altına alınamayan orman yangınını havadan inceledi. Marmaris'te 20 ev, 68 vatandaş ile bazı hayvanlar tahliye edildi.

facebook-paylas
Tarih: 22-06-2022 15:05

Marmaris yangını önlenemiyor, evler boşaltılıyor, Köyceğiz yangını büyüyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman bölgesinde incelemelerde bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Erdoğan’a eşlik etti. Cumhurbaşkanlığı’nın resmi Twitter hesabından 3 fotoğrafla birlikte şu mesaj paylaşıldı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla’nın Marmaris ilçesinde orman yangınından etkilenen bölgede helikopterle incelemelerde bulundu.”

 

Marmaris'teki orman yangınıyla ilgili Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşamdan beri devam eden orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı. Yangının neden çıktığı hakkında henüz net bir bilgi verilmezken, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Dün akşam saatlerinde Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Gece boyunca devam eden yangın, bugün 15 saat sonunda büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Yangınla ilgili son durumu aktaran Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Temennimiz bugün bu olayın neticelenmesi. Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı diyebiliriz. Datça'da bir yangın çıktı o da söndürüldü. Fethiye'de de yangın çıktı o da kontrol altına alındı. Millet olarak bu tür durumlarda dayanışma örneğimizi göstermeliyiz. Herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yangının üç ayrı noktada çıktığı yönündeki iddialar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yangının çıkışı ile ilgili 'Kolluk kuvvetlerimiz araştırıyor' açıklamasının ardından Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçti. Başsavcılık, yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

 

"SORUŞTURMA TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLMEKTEDİR"

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "İlimiz Marmaris ilçesi Amazon köyü Bördübet mevkiindeki ormanlık alanda 21.06.2022 günü saat 20.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 300-400 hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğü yangınla ilgili olarak Mülhakatımız Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış olup, soruşturma tüm yönleriyle titizlikle yürütülmektedir" denildi.

 

20 HELİKOPTER VE 14 UÇAK GÖREV ALIYOR

Öte yandan büyük ölçüde kontrol altına alınan yangın belli bölgelerde halen devam ediyor. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevlere, karadaki çalışmaların yanı sıra 20 helikopter ve 14 uçak ile müdahale ediyor.

 

 

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde orman yangını çıktı.

Yangın Toparlar Şelale mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bölgedeki ormanlık araziden alevlerin yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye hava araçları yönlendirildi. Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI