Bugun...


Burası halk plajı, yüzmeyi bırakın yürüyecek yer kalmadı
Tarih: 14-10-2020 15:13:16 Güncelleme: 14-10-2020 15:13:16 + -


Bodrum ilçesinde halka açık plaj ve sahillerin restoranlar tarafından işgal edilmesi vatandaşı isyan ettirdi. Kumbahçe Mahallesi’nde sezon başından bu yana halk plajını restorana çeviren işletmeler bu kezde halka ait alanı tarlaya çevirdi.

facebook-paylas
Tarih: 14-10-2020 15:13

Burası halk plajı, yüzmeyi bırakın yürüyecek yer kalmadı

ÇİÇEK BİTKİ SEVİYORUZ BAHANESİ İLE İŞGAL TAM GAZ

 

 

 

Kumbahçe Mahallesi sahilinde halkın denize gireceği alanı tamamen zeytin ağaçları ve begonvillerle donatarak restorana çeviren işletmelere vatandaşın tepkisi sert oldu. Kumbahçe Mahallesi’nde oturan evli ve iki çocuk babası Osman Delice “İnsanın aklı ile alay ediyorlar, arsızlığın sınırı yok,. Koca saksılarda zeytin ağaçlarını begonvil çiçeklerini getirip kumsalın ortasına onlarında arasına masa sandalyelerini koydular. Bunlar çevrecimi değil, işgalci. Bırakın Kumbahçe sahilinde şöyle bir yürümeyi , önünden geçemez olduk. Güya bu halkın değildi. Kumbahçe’de işletmeler Belediye kafeye kadar denizin içine girdi, kimseden ses yok, Kumbahçe ve Paşatarlası’nda otel ve restoranlar plajı özel mülkü gibi kullanmaya başladı. Belediye güya şemsiye koyup sınır çekmişti. Onları da attılar. Sahillerdeki bu işgallerin kesinlikle sona ermesi hiçbir işletmenin yolun altına inmemesi gerekir. Vatandaşın denize giremediği yerde yerli turisti daha çok beklerler” diyerek tepki gösterdi.

 

 

BU İŞGALLER CHP’Lİ BELEDİYEYE YAKIŞMIYOR

 

Restoran ve otellerin tamamen işgali altında olmasının CHP’li bir belediyeye yakışmadığını belirten ve İstanbul’da bir üniversitede araştırma görevlisi olan 35 yaşındaki Evrim Ateş “Yaklaşık 15 yıldır ailem ile birlikte tatilimi Bodrum’da geçiririm. Kumbahçe , Gümbet, Torba, Gündoğan, Turgutreis halka açık her sahil ya iskele yada restoran tarafından işgal edilmiş, önünden denize girilmesi mümkün değil. Ecrimisil ödüyoruz diyerek vatandaşı korkutuyorlar, ödedikleri kira bedeli değil ceza. Yetti ama artık kıyıların yağmalanmasından rant sağlanmasından yakınan CHP’li belediyeler önce halka ait plajları temizlemeli normal vatandaşın kullanımına açmalı. 3-5 açgöz esnaf ile 3-5 zengin villa ve site sahibine dur denilemeyecekse Bodrum’da turizm bitmiş demektir” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI