Bugun...


Bodrum'da şiddetli duyulan ve korkutan patlama seslerinin nedeni belli oldu...
Tarih: 02-05-2021 21:21:06 Güncelleme: 02-05-2021 22:04:06 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesine 8 mil uzaklıktaki Kilimli (Kalimnos) adasında bu akşam saatlerinden itibaren başlayan paskalya kutlamalarında patlatılan dinamitler Bodrum ilçesini ayağa kaldırdı. Yüzlerce kişi patlamayı merak etti, vatandaşlar polis ve jandarmayı arayıp patlamanın nedenini öğrenmeye çalıştı.

facebook-paylas
Tarih: 02-05-2021 21:21

Bodrum'da şiddetli duyulan ve korkutan patlama seslerinin nedeni belli oldu...

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis mahallesine sekiz mil uzaklıktaki Kilimli (Kalimnos) adası ile İstanköy (Kos) adasında bugün akşam saatlerinde başlayan Paskalya kutlamalarında atılan havai fişekler ve dağların yamacında patlatılan dinamitler büyük heyecan ve gerginlik yaşanmasına neden oldu. Tam kısıtlama yasaklamalarına rağmen birçok kişi patlamanın Bodrum'daki taş ocaklarından veya ard arda gelen depremlerden kaynaklanmış olabileceğini düşündü.

 

BODRUM DİNAMİT PATLAMALARI İLE SARSILDI

 

Bodrum şehir merkezi ile Turgutreis, Bitez , Akyarlar, Gümüşlük, Ortakent Yahşi mahallelerinde çok büyük seste duyulan ve yaklaşık bir saat ard arda süren patlamalar ilçede heyecan ve gerginlik yarattı. Yüzlerce kişi sosyal medyada durumu öğrenmeye çalıştı.  Sigorta Yöneticisi Ümit Arslan “ Ortakent mahallesinde oturuyoruz. Birden ard arda ve yerin dibinden uğultular gelmeye başladı.  Patlamalar çok şiddetli geliyordu, Ege denizinde önce tatbikat var sandık sonra patlamayı maden ocakları yapıyor diye düşündük, ancak sokağa çıkma yasağı vardı, çalışmalar yoktu sonra patlamaların karşımızdaki Yunan adasından geldiğini öğrendik, kutlama yapıyorlarmış bir saat meraktan öldük” dedi.

 

 

HER YIL GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENİYOR

 

Yunanistan’ın İstanköy (Kos) ve Kilimli adaları Arama Kurtarma Derneği Başkanı Antonis Tromoulis “Bugün Kalimnos' ta büyük bir kutlama var havai fişeğin yanısıra geleneksel olarak dinamitte patlatılıyor, o nedenle ses çok yüksek geliyor” dedi.

Patlamalar saat 21.00 itibarıyla sona erdi.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI