Bugun...


Bodrum’u ayağa kaldıran kepçe operatörü konuştu: Anında linç kampanyası başlattılar
Tarih: 17-05-2021 16:58:46 Güncelleme: 17-05-2021 17:00:46 + -


Bodrum’da gece yarısı kullandığı paletli iş makinası ile caddeye çıkarak ilerleyen ve yola zarar verdiği iddia edilen kepçe operatörü Yakup Öksüz haksız suçlama ve karamalarla karşı karşıya kaldığını belirterek açıklamalarda bulundu. Öksüz "Anında linç kampanyası yaptılar, verdiğim zararı karşılayacağımı tamir edeceğimi söyledim, para cezasını kestiler, ama beni dinlemediler. Yıllardır Bodrum'dan ekmek yiyorum, bunu hak etmedim" diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 17-05-2021 16:58

Bodrum’u ayağa kaldıran kepçe operatörü konuştu: Anında linç kampanyası başlattılar

Bodrum’da önceki gün gece yarısı iş makinası ile caddeye çıkarak bir süre ilerleyen ve bu hareketi video ile çekilip sosyal medyada paylaşıldıktan sonra yoğun tepkiler alan kişinin evli ve iki çocuk babası 43 yaşındaki kepçe operatörü Yakup Öksüz olduğu ortaya çıktı.

Öksüz iki gündür sosyal medyada hakkında linç kampanyası başlatıldığını belirterek “Bir tek kişi arayıp bana ne oluyor niye böyle yaptın diye sormadı. Yılların kepçe operatörüyüm bugüne kadar ekmek yedim yere zarar verdiğimi kim görmüş. Bu olayda yolun içine tam 5 araç park etmişler. Bende araçlara zarar vermemek için sadece paletin bir tanesini kaldırımdan geçirmek zorunda kaldım. O gün Antik Halikarnas surlarının yakınında bir otelin peyzayı ve arsasının temizliğinde çalıştım. Akşamüstü işim bitince TIR'ın gelmesini bekledim. TIR yaklaşık 4 saat geç geldi. Ve otomobiller yolda fazla olunca iş makinasına kadar yaklaşamadı. İstemeyerek 10 tane bordür taşına zarar verdim ve bunların tamirini yapacağımı söyledim. Buna rağmen adımı soyadımı ifşa ederek birde CEZASINI KESTİK gibi bir kuruma yakışmayacak kelimeler kullandılar. Evet para cezası kesebilirler. Suçluyumdur cezamı öderim. Ama CEZASINI KESTİK DEMEK NE DEMEK. Bodrum Belediyesi’nde benimle ilgili yanlış paylaşım yaptığı için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım. O surların dibinde bulunmamı kaçak kazı yapıyorum diye lanse etmişler. Gülermisin ağlarmısın, beni orada surların etrafını temizleyeyim diye görevlendirdiler. Benim burada asla belediyeye zarar vermek için kasıtlı yaptığım bir hareket yoktur, oradan geçmek zorunda olduğum ve iş makinasını TIR’a yüklemek için geçmek zorunda kaldığım için bu olay olmuştur. Yarımadanın her yerinde TIR, kamyon ve iş makinaları yollara zarar veriyor, hepsi böyle sanki kent ve belediye düşmanı gibi lanse ediliyor mu? Dediğim gibi kasıtlı olan hiçbir şey olmadığı gibi zararı telafi edeceğimi söylememe rağmen başıma bunlar geldi. Bunu hak edip etmediğimi kamuoyunun takdirine bırakıyorum, kanuni haklarımı arayacağım. Logo meselesine gelince ben kentimin logosunu aracımın üzerine kullanmakta kentimi tanıtmakta zarar görmedim, bu logoyu şimdi değil yıllardır gururla taşıdım kime ne zararım olmuş ki” diye konuştu.

 

 

BODRUM BELEDİYESİ’NDEN YAPILAN AÇIKLAMADA İSE:

Sevgili hemşehrilerimiz

Maalesef garip bir olayla daha karşı karşıyayız.

Belediyemize ait olmayan bir kepçenin, araç üzerine "Belediyemizin logosunu yerleştirerek" yollarımıza zarar verdiğini tespit ettik.

Bodrum'a verdiği zararı, Belediyemizin üzerine yıkmak isteyen Yakup Öksüz isimli şahsın kimliğini tespit ederek yasal işlem başlattık. Kıymetli vatandaşlarımızdan da bu gibi şüpheli durumlarda ivedilikle Belediyemize ihbarda bulunmalarını rica ediyoruz, denildi.

 

BODRUM BELEDİYESİNDEN AKŞAM SAATLERİNDE 2. AÇIKLAMA YAPILDI. YAPILAN YAZILI AÇIKLAMADA  ŞUNLAR BELİRTİLDİ

KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ

Kullandığı iş makinesine Bodrum Belediyesi logosu takarak ilçenin farklı noktalarında kamuya ait yollara zarar verdiği tespit edilen, söz konusu şahsa Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından işlem yapılmıştır.
Bazı yayın organlarında çıkan bir takım haberlerde bahse konu şahsın sur duvarları temizliğinde çalıştığı iddia edilmiştir. Yapılan incelemelerde Antik Halikarnassos Sur Duvarları  çevresindeki bir otelin peyzaj ve arsa düzenlemesinde çalıştığı belirlenmiştir.
Eskiçeşme ve Yokuşbaşı Mahallelerindeki izinsiz faaliyetleri ile kamu malına zarar verdiği tespit edilerek hakkında yasal işlem yapılan ve bu faaliyetleri sırasında kullandığı iş makinesine Bodrum Belediyesi logosu takan şahıs ile ilgili olarak hukuki süreç devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Bodrum Belediye Başkanlığı




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI