Bugun...


ORHAN DİNÇ “DENİZ TURİZMİNE HAZIRIZ”
Tarih: 12-05-2020 20:48:33 Güncelleme: 12-05-2020 20:48:33 + -


İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç bugün yazılı basın açıklaması yaparak deniz turizmine hazır olduklarını açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 12-05-2020 20:48

ORHAN DİNÇ “DENİZ TURİZMİNE HAZIRIZ”

ORHAN DİNÇ “DENİZ TURİZMİNE HAZIRIZ”

 

Dinç yaptığı açıklamada “ İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube olarak üyelerimizi tek tek aradık. Her birinin ayrı ayrı ihtiyaçlarını sorduk ve bu süreçte yanlarında olduğumuzu gösterdik. Bodrum Şube yönetimi geceli gündüzlü çalıştı. Deniz Turizmi için neler yapabilirdik. Öncelikle İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tamer KIRAN’ ın direktif ve destekleri doğrultusunda, teknelerden ekstra sörvey ücretleri alınmaması, erken rezervasyon avansları ve kaparoların misafirlere geri ödenmesinin sağlanmasında finansman desteği, ticari yat işletmelerinde kredi desteği, tekne  sörvey sürelerinin yılsonuna kadar uzatılması, Muğla Büyükşehir Belediyesi liman ücretlerinin bu yıl alınmamasını, alınacaksa da zamsız alınmasını, turizm katkı payının 2021 sonuna kadar alınmaması, KDV’nin %8’e indirilmesi, TAPDK belge yenileme harç yatırma sürelerinin yılsonuna kadar uzatılması,  ecri misil ödemelerinin uzatılması gibi konularda ilgili kurumlarla görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

 

NEFES KREDİSİ OLANAĞI SAĞLADIK

 

Dinç açıklamasının devamında ise “ İMEAK Deniz Ticaret Odası, maddi destek sağlayarak, sadece kendi üyelerine özel Deniz Bank’ tan ilk taksit ödemesi 2021 Ocak ayında başlayan nefes kredisi olanağı sağladı. 2020 yılında Turizm İşletme Belgesi yenilemesi gereken turizm amaçlı sportif faaliyet gösteren işletmelerin belge süreleri uzatıldı ve her yıl alınan harcın bu yıl alınmamasına karar verildi. Gemi Acenteleri Yönetmeliği gereği verilen Gemi Acentesi Personeli Tanıtım Kartları, süre bitim tarihinden itibaren herhangi bir işleme gerek olmadan 3 ay süre ile uzatıldı. Tüm bu faaliyetler teşebbüslerle beraber yönerge haline getirilerek, çözüm ile sonuçlanması sağlandı” dedi.

 

DENİZ TURİZMİNİ SOSYAL MESAFEYE UYGUN YAPACAĞIZ

 

Dinç “ Charter teknelerimiz, hali hazırda personellerini eğiterek ve en yüksek derecede önlemler alarak misafirlerini kabul edecektir. Belediyemizin de destekleri ile her misafir giriş çıkışından sonra teknelerimiz dezenfekte edilecek ve gelen misafirlerin takibi yapılacaktır. Günlük Gezi teknelerimiz kapasitesini yarı yarıya indirerek normalleşme sürecinin seyrine göre turlarına devam edecektir. Sunacağı yiyecek içecek vakumlanmış sandviçler ve tek kullanımlık bardak tabaklarla tamamlanacak ve sosyal mesafe dikkate alınarak turlar yapılacaktır. Gerekli tedbir ve eğitimlerle steril ortamlarda hizmetimizi vereceğiz. Ülkemizin gelirlerine baktığımızda deniz turizmi, ülke gelirlerinin % 25’ini oluşturmakta. Bodrum olarak sorumluluk sahamız, Akbük Koyu’ndan Gökova Körfezi’ni içine alarak 302 km kıyı uzunluğunda. Sadece özel marinalarımızda 3000’e yakın teknemiz bağlama durumunda. Tüm bunlarla beraber Milta Bodrum Marina’da bağlı bulunan İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube olarak sponsoru olduğumuz, Bodrum Deniz Kurtarma Derneği’ne ait tam donanımlı “YAŞAM” Deniz Ambulansı teknemiz mevcut. Buda gösteriyor ki deniz üstünde oluşabilecek herhangi bir sağlık sorununda anında önlem alabilecek durumdayız. Sahil Güvenlik koordinasyonunda hizmetine devam eden Deniz ambulansımız bugüne kadar denizde binlerce hayat kurtardı” diye konuştu.

 

SİZLERİ TEKNE DE KALMAYA DAVET EDİYORUZ

 

Orhan Dinç açıklamasının sonunda  “Tüm bunlara ek olarak İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubemize ait Bodrum’da kıyı, koy ve teknelerden atık toplayan “RİVA HİZMET 1” teknemiz 2019 yılından beri hizmet vermekte. Temizliğin bu kadar önemli olduğu bir dönemde ülkemiz kıyı ve denizlerimizin temizliği bizim için her zaman öncelikli oldu.“Hayatın mavide olduğu bu dönemde sloganımız teknede kal. “ Sektör olarak kendimize baktığımızda,  getirilen kolaylıklarla beraber şu anda teknelerimiz devletimizin vereceği ikinci bir emirle çıkacak durumda. Sektör paydaşlarımızla yaptığımız istişarelerde bu olumsuz durumun fırsata çevrileceği konusunda inançları tam.  Deniz turizmine bağlı gelişmiş, yat imalatı ve çekek, bakım onarım alanlarımız da söz konusu. Tersanelerimiz bu normalleşme sürecinde hem çekek hem bakım anlamında şu anda faal durumda. Bizler bir meslek odasının en önemli misyonu olan, ekonomik istikrar ve üyelerimizin menfaatlerinin korunması konusunda Muğla Valiliğimizle, Muğla Büyükşehir Belediyemiz, Bodrum Kaymakamlığımız, Bodrum Belediyemiz ve odalarımız ile birlikte süreci beraber yönetiyoruz. Sizleri de teknede kalmaya davet ediyoruz. Sağlıklı günler dileriz.” Diyerek açıklamasını tamamladı.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI