Bugun...


İstanköy ve Kilimli Adası'nda evler toprak altında kaldı, tekneler battı
Tarih: 10-01-2022 13:49:28 Güncelleme: 10-01-2022 13:49:28 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesine komşu İstanköy (Kos) ve Kilimli (Kalimnos) Adaları’nda bu gece yarısı etkili olan sağanak yağış ve fırtına hnayatı kabusa çevirdi. Limanda onlarca tekne battı, adalarda bazı evler heyelan nedeniyle toprak altında kaldı, okullar tatil edildi.

facebook-paylas
Tarih: 10-01-2022 13:49

İstanköy ve Kilimli Adası'nda evler toprak altında kaldı, tekneler battı

Muğla’nın Bodrum ilçesine komşu İstanköy (Kos) ve Kilimli (Kalimnos) adalarında bu gece yarısı şiddetli sağanak yağış ve fırtına hayatı felç etti.

 

EVLER HEYELANDA TOPRAK ALTINDA KALDI

 Kilimli Adası’nda sekiz ev heyelan nedeniyle toprak altında kaldı, bazı köy yolları ile ulaşım tamamen kesildi. Alt yapı ile elektrik ve su hatlarında büyük maddi hasar meydana gelirken adadaki ilk ve orta okulllar tatil edildi. Limanlardaki onlarca tekne battı. Sabah saatlerinde limana gelen denizciler gördükleri manzara karşısında şok olurken tekne sahipleri batan tekne ve botları vinçlerle kurtarma çalışmalarına başladı.

 

RODOS VE ATİNA’DANA İCİL YARDIM TALEBİNDE BULUNDULAR

İstanköy Adası’nın Zia Köyü ile şehir merkezinin bağlandısı sel ve heyelan nedeniyle tamamen koptu. Her iki adada telefon, internet, elektdrik, su ve kanalizasyonlarında ağır hasar meydana geldiği ada belediyelerinin Rodos ve Atina’dan acil yardım talebinde bulundukları belirtildi.

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI