Bugun...


Kadınlar meydanlarda “İstanbul Sözleşmesi Bizim” eylemi yaptılar
Tarih: 20-03-2021 17:27:00 Güncelleme: 20-03-2021 17:36:00 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini protesto eden kadınlar Bodrum Belediye Meydanı’ndaki Kadın Ağacı önünde düdük, tefler ve zılgıtlarla tepki gösterdi. Avukat Evrim İnan “İstanbul Sözleşmesi kadınların ve şiddete maruz kalan bireylerin yıllarca verdikleri mücadele sonucu, elde edilmiş uluslararası bir kazanımdır. İstanbul Sözleşmesinin fesih bildirimi hükümsüzdür” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 20-03-2021 17:27

Kadınlar meydanlarda “İstanbul Sözleşmesi Bizim” eylemi yaptılar

İstanbul Sözleşmesi’nin resmi Gazete’de yayınlanarak fesih edilmesinin ardından Bodrum Belediye Maydanı’nda bugün İstanbul Sözleşmesi Bizimdir eylem ve basın açıklaması düzenlendi. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ve akşam saatlerinde ellerinde düdükler, tefler ve zillerle Bodrum Belediye Meydanı’ndoaki Kadın Ağacı önüne gelen yaklaşık 80 kadın sözleşmenin fesih edilmesini protesto etti.

Meydanda sık sık   “Susmuyoruz Korkmuyoruz İtaat Etmiyoruz”, “Erkekler Eve Çocuk Bakmaya”,  “Feminist İsyan” sloganları atan kadınların ellerinde “Gücümüz Birbirimizden Gücümüz Feminizmden” ve Haklarımızdan Hayatlarımızdan Vaçgeçmiyoruz” yazılı pankartlar ile “Hayatlarımıza Müdahaleye İsyan”, “Kadın Cinayetleri Politiktir” “Kadınlar İçin Adalet” yazılı dövizler taşıdıkları görüldü.  Kadın eylemcilere erkeklerde alkışlarla destek verdi.

 

 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KADINLARIN MÜCADELESİ SONUCU ELDE EDİLMİŞ ULUSLAR ARASI BİR KAZANIMDIR

 

Bodrum kadın Dayanışma Derneği üyesi avukat Evrim İnan yaptığı açıklamada “Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, gece yarısı 2011 yılında kendisinin imzaya açtığı, parlamentodan oy birliği ile geçirdiği İstanbul Sözleşmesini bu sefer tek başına fesih ettiğini resmi gazete aracılığı ile duyurdu.

Oysa biliyoruz ki, İstanbul Sözleşmesi kadınların ve şiddete maruz kalan bireylerin yıllarca verdikleri mücadele sonucu, elde edilmiş uluslararası bir kazanımdır.  Dolayısıyla iptal edilerek yapılmak istenen, sistematik hale gelmiş erkek şiddeti ve kadınlara yönelik ayrımcılıkla mücadele diye bir politikalarının olmadığının tescil edilmesidir. Bu fesih bildirimi aynı zamanda, sistematik erkek şiddetini görmezden gelerek, meşrulaştırma sürecini fiilen başlatmaktır” dedi.

 

 

SÖZLEŞMENİN FESİH BİLDİRİMİ HÜKÜMSÜZDÜR

 

Sözleri sık sık zılgıt, alkış ve sloganlarla kesilen Evrim İnan konuşmasının devamında ise “İstanbul Sözleşmesinin fesih bildirimi hükümsüzdür! Kadınlar var olduğu sürece hiçbir güç haklarımızı ve kazanımlarımızı yok sayamaz! Buradan tüm İstanbul sözleşmesine taraf olanları ve bu yönde açıklama yapan tüm siyasi partileri ve milletvekillerini acil toplanmaya ve İstanbul Sözleşmesinin hükümlerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Tüm partilere ve milletvekillerinin dikkatine getirmek isteriz ki, kadınlar artık kadınları yok sayan, kadınlara yönelik erkek şiddetine karşı mücadeleyi ve kadınların ulusal ve uluslararası kazanımlarını iktidara gelmeyi beklemeye indirgeyen siyaseti artık kabul etmeyecek. Bugün değil ise, yarın asla! Dolayısıyla yurttaştan oy alan vekillerin görevi hangi partiden olursa olsun, yurttaşların kazanımlarını korumak ve buna yönelik mücadele etmektir. Kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi reddediyor!” ifadeleri ile sona erdi.

 

 

 

 

 




Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI