Bugun...


Kadınlar İstanbul Sözleşmesi için Bodrum’u ayağa kaldırdılar
Tarih: 04-08-2020 21:37:37 Güncelleme: 04-08-2020 21:51:37 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde İstanbul Sözleşmesi’nin fesh edilmemesi için bugün akşam saatlerinde eylem yapan 500 kadın ilçeyi ayağa kaldırdı.

facebook-paylas
Tarih: 04-08-2020 21:37

Kadınlar İstanbul Sözleşmesi için Bodrum’u  ayağa kaldırdılar

ANTERHABER - Bir kilometrelik yürüyüşte, davul, tef, düdük, alkış ve zılgıtlarla yürüyen kadınlara tekneler ve otomobiller kornaları ile destek verdi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün akşam saatlerinde Eşitlik İçin Bodrum Kadın Platformu tarafından düzenlenen İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Eylem ve Yürüyüşü’ne yaklaşık 500 kadın katıldı.

Tepecik Camii önünden başlayan yürüyüşe kadınlar ellerinde İstanbul Sözleşmesinden Çıkamazsınız Çıkamayacaksınız Çıkartmayacağız, Öldüren sevgi İstemiyoruz İstanbul Sözleşmesini Uygula, Katledilen Kadınlar İsyanımızdır, Erkek Vuruyor Devlet Koruyor ve Haklarımızdan Hayatlarımızdan Vazgeçmiyoruz , İstanbul Sözleşmesi Şiddeti Durdurmak Demektir, 6284 Uygulansın dövizleri taşıdı.

 

 

DAVULLARLA TEFLERLE DÜDÜKLERLE YÜRÜYÜP ZILGIT ÇEKTİLER

Kadınlar yürüyüşleri sırasında davullar, tefler ve düdükleri çalarak yürüdü sık sık İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması ve kadın şiddetinin durdurulmasına yönelik slogan attı. Yaklaşık 50 dakika süren 1 km. ik yürüyüş sırasında kadınların eylemine limandaki tekneler ve yoldan geçen otomobiller kornaları ile destek verirken tatilde bulunan bazı kadın turistlerinde yürüyen eylemcilere eşlik ettiği görüldü.

 

 

SÖZLEŞMEYİ İMZALAYAN SİZLER ARKASINDA DURMASI GEREKENLERDE SİZLERSİNİZ

Bodrum Belediye Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından kadınların arasında bulunan platform üyelerinden Zühal Macit ve Nesrin Özalın basın açıklaması metnini ortaklaşa okudular.

İstanbul Sözleşmesi’nin 14 Mart 2012 tarihinde AKP, CHP, MHP ve BDP’nin oybirliğiyle 264 kabul ve sıfır ret oyuyla   Meclis’te onaylanarak 1 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe girdiğini belirten Zühal Macit “Bu sözleşme  AKP döneminde büyük bir başarı nikayesi olarak ifade edilmiştir. Sözleşmeye atılan imzanın ardından kararın gerekçesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderen Cumhurbaşkanı bu gerekçede, Türkiye’nin öncü rol oynadığını , bu sözleşmeye taraf olmamızın bir yük getirmeyeceğini ve gelişen uluslararası saygınlığımıza olumlu katkı sağlayacağını beyan etmişti. Aradan geçen 6 yıl içerisinde gelenek ve göreneklerimiz bahane edilerek sözleşme fesh edilmek isteniyor” dedi.

 

 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN FESHİ TARTIŞMAYA AÇIK DEĞİLDİR

Son 4 yıl içerisinde 1652 kadının öldürüldüğünü,1132 kadının cinsel şiddete ve 96 çocuğun tecavüze maruz kaldığını belirten Nesrin Özalın ise “Bu sözleşmeyi tartışmaya açmayın, imzalayan sizin partiniz sözleşmenin arkasında durmak zorunda olanlarda sizlersiniz. Bu nedenle İstanbul Sözleşmesi’nin feshi düşünülemez, tartışmaya açılamaz. Kadınların eşit ve şiddetsiz bir yaşam sürdürebilmeleri devletin sorumluluğu ve yükümlülüğüdür” dedi.

Basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar sessizce ayrıldı.

 

 

 

 

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI