Bugun...


YALIKAVAK KÜDÜR 'DEKİ BEACH CLUP İSKELESİ KALDIRILDI
Tarih: 30-04-2020 18:33:43 Güncelleme: 30-04-2020 18:37:43 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak mahallesinde doğal ve arkeolojik sit alanı ve Akdeniz foklarının yaşam alanı Küdür yarımadasında ki son beach club iskelesi yıkım kararının ardından belediye ekiplerinin denetimin de kaldırıldı.

facebook-paylas
Tarih: 30-04-2020 18:33

YALIKAVAK KÜDÜR 'DEKİ BEACH CLUP İSKELESİ KALDIRILDI

YALIKAVAK KÜDÜR 'DEKİ BEACH CLUP İSKELESİ KALDIRILDI

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi ‘nde koruma altında olan 1. Derece Doğal ve Arkeolojik Sit alanı Küdür yarımadasında bir beach cluba ait  iskelle bugün kaldırıldı. Akdeniz foklarının barınma alanı olan ve geçtiğimiz ay Resmi Gazete’de yayınlanarak “Kesin Korunacak Hassas Alan” ilan edilen bölgede ki iskelenin  kaldırılma işlemleri Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri gözetiminde yapıldı.

Küdür yarımadası ile ilgili kararın Resmi Gazete’de ilan edilmesiyle birlikte 350 metrekaresi ahşap iskele olmak üzerek yaklaşık bir dönümlük alanda faaliyet gösteren plaj işletmesinin yıkım işlemi, Yapı Kayıt Belgesini iptal edilmesi ve akabinde diğer yasal süreçlerin tamamlanması sonucunda işletme sahibi tarafından gerçekleştirildi.

Küdür yarımadasında ki  beachlerden bir diğeri şubat ayında kaldırılmış ve işletmenin bulunduğu alan doğal haline kavuşturulmuştu.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI