Bugun...


Turgutreis- Akyarlar yolunu kapatıp "Sahil Yolu Kapatılamaz" eylemi yaptılar
Tarih: 05-06-2021 17:54:55 Güncelleme: 05-06-2021 17:54:55 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde Turgutreis Mahallesi’ni Akyarlar Mahallesi’ne bağlayan karayolunda yaklaşık 200 vatandaş eylem yaparak yolun yapılmakta olan lüks bir sitenin içerisine alınmak istenmesine sert tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 05-06-2021 17:54

Turgutreis- Akyarlar yolunu kapatıp

Kent Konseyi Çevre Komisyonu Üyesi Güney Şirin “Ekolojik yaşamı korumak ve rant projelerine dur demek için buradayız. İki yıl önce Mavi Arya adı altında başlatılan projede halkın yaklaşık 100 yıldır kullanılan sahil yolu kapatılarak tesisin içerisine alınmak isteniyor” dedi. Eyleme katılan Turgutreis Akyarlar yolunu kısa süreli kapatarak sloganlar attı.

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar Mahallesi ile Turgutreis Mahallesi’ni birbirine bağlayan ve 1958 yılında açılan imar yolunun yaklaşık 1 km. lik bölümünün yapımı devam eden Mavi Arya isimli lüks tatil sitesi tarafından kapatılıp tesis içerisine alınmak istediğini iddia eden vatandaşlar Bodrum Kent Konseyi Çevre Komisyonu tarafından düzenlenen eyleme katıldı.

Bodrum Kent konseyi Çevre Komisyonu üyeleri ile birlikte bölgede yaşayan vatandaşların Başka Bir Dünya Yok pankartı açtığı  eylemde vatandaşların Sahil Yolu Kapatılamaz, Yollar Halkındır, 100 yıllık Yolumuzdan Ayağını Çek,  Alaca Burnu Halkındır, Yolumuzu Değil Yolunuzu Değiştirin Yolunuz Yol Değil yazılı dövizler taşıyan yaklaşık 200 kişi sık sık Yollar Halkındır, Hak Hukuk Adalet ve Yolumuzu Vermeyeceğiz sloganları attı.

 

 

TATİL SİTESİ YOLU KAPATMIŞ PLAJ VARMIŞ GİBİ PAZARLAMA YAPIYOR

 

Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Güney Şirin cennet Bodrum’un her yanı rant uğruna talan ediliyor diyerek başladığı açıklamasında “Ekolojik yaşamı korumak ve rant projelerine dur demek için buradayız. İki yıl önce Mavi Arya adı altında başlatılan projede halkın yaklaşık 100 yıldır kullanılan sahil yolu kapatılarak tesisin içerisine alınmak isteniyor. Projenin ilk gününden bu yana yaptığı doğa tahribatı ve çevreye etkileri nedeniyle site sakinleri ve doğa savunucularının yoğun tepkilerine yol açmıştır.Yapılan proje Tadilatı ile %45 olan Turizm imarı  %75'e çıkartılarak şirkete büyük bir rant sağlanmış, yıllardır kullanılan Turgutreis Akyarlar kara yolunun kapanması durumuyla karşı karşıya kalınmıştır. Zira Mavi Arya Web sitesinde proje denize sıfır olarak gösterilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

 

TURİZM AMAÇLI HAKSIZ İMAR UYGULAMASI YAPILIYOR RANT SAĞLANIYOR

 

Güney Şirin açıklamasını sürdürdü.  “Turizm amaçlı yapılan bu haksız imar ile kişiye özel villalar nasıl yapılabilmektedir? Bu villalara da iskan verilecekmidir? Belediyeye terk edilen yeşil alana personel lojmanı yapıldığı doğrumudur? Şantiye için de toplanan hafriyatın deniz dolgusunda kullanılacağı söylentileri doğrumudur? Muğla Büyükşehir belediyesi sorumluluğunda ki bu yol ile ilgili Osman Gürün bir tek açıklama yapmazken Ahmet Aras'ın her fırsatta yol kapatılmayacak demesi ne kadar anlamlıdır? Nağme sitesinin kurulduğundan bu yana site içi yol olarak kullanılan yolun 14 metre genişliğinde alternatif ana yol olarak açılmaya çalışılması sahil yolunun kapatılacağı iddialarını güçlendirmektedir. Site içinden geçen yol imar yoluysa neden bugüne kadar açılmamıştır?

Bizler biliyoruz ki bu proje bittiğinde sahil tamamen halka kapatılacak, marina, mendirek ve iskeleler ile Deniz içinde geri dönülmez tahribatlar olacaktır. Deniz ekosisteminin olumsuz etkilenmemesi ve halkın derin bir nefes alması için, Yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bu haksız, hukuksuz hoyratça yapılan çalışmaları yarın olmadan durdurun. Çünkü yarın çok geç olabilir” dedi.

 

 

SÜRÜCÜLER EYLEME KORNALARI İLE DESTEK VERDİ

 

Eylemciler Turgutreis- Akyarlar karayolunu trafiğe kapatarak alkışlarla yolun kapatılmak istenmesini protesto etti. Yoldan geçen ve eylem süresince bekleyen vatandaşlarda korna çalarak eylemcileri destek verdi. Turgutreis’te yaşayan Sinan Pekdemir “Bu bölgede atalarımızdan kalan 150 dönümlük arazimiz vardı, önemli bölümü yola gitti. Şimdi bu tatil sitesi ve lüks villalar yapan şirketn kamunun, halkın malını, imarlı bir yolu rant sağlamak amacıyla tamamen kapatıp kendi arazisi içerisine almak istiyor. Yaklaşık 6 aydır verdiğimiz mücadelede hiçbir yetkili inandırıcı bir açıklama yapmadı. Yeter artık Bodrum’un denizini, ormanlarını, koylarını yağmaladılar sıra karayollarına mı geldi”diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI