Bugun...


Ünlü piyanist Gülsin Onay’dan bayramda sanatseverlere çifte müjde
Tarih: 31-07-2020 10:25:38 Güncelleme: 31-07-2020 10:25:38 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan dünyaca ünlü piyanist Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, sanatseverlere iki müjde birden verdi.

facebook-paylas
Tarih: 31-07-2020 10:25

Ünlü piyanist Gülsin Onay’dan bayramda sanatseverlere  çifte müjde

 

 

Ünlü piyanist Gülsin Onay’dan bayramda sanatseverlere  çifte müjde

ANTERHABER - Beethoven’in 250. Yılına armağan ettiği yeni albümünün yayınlandığını ve bu yıl yapılacak olan Uluslararası Gümüşlük Klasik müzik Festivali’nin Ağustos ve Eylül aylarında yapılacağını duyuran Onay “İyi ki piyanist olmuşum, diye şükrediyorum. Yoksa bu muazzam eserleri çalma şansından, zenginliğinden ve fırtınaların en coşkulusunu yaşamaktan yoksun kalacaktım” dedi.

Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nde yaşayan Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay yaptığı açıklamada "2020’de, Beethoven’ın doğumunun 250. Yılını, harika etkinliklerle kutlamayı planlamıştık. Planlanan çalışmalardan biri de bu albümdü. Salgın nedeniyle konserlerimizi gerçekleştiremedik ama, bugün bu albümü sizlerle buluşturabildiğim için, çok mutluyum. Büyük heyecan ve sevinçle beklediğim albüm, her anlamda içime sindi” dedi.

 

 

 İYİKİ PİYANİST OLMUŞUM DİYE HER ZAMAN ŞÜKREDİYORUM

Albümün kaydını ve master çalışmasını piyanist ve besteci oğlu   Erkin Onay’ın yaptığını belirten Onay “ Kitapçık yazılarını kıymetli müzik yazarımız Aydın Büke yazdı. Kapak fotoğrafı Duygu Şahin’e ait. Tasarım Gözde Oral’a ait. 2020’de seslendirdiğim ilk Beethoven konser programının kaydı olan albümde, bestecinin üç farklı dönemine ait piyano sonatları yer alıyor: Op.13 “Pathétique”, Op.53 “Waldstein” ve Op. 111.. Albümde ayrıca Beethoven’ın, Waldstein sonatının ikinci bölümü olarak bestelediği ama sonra daha kısa bir bölümle değiştirdiği, sonatta kullanmamış olsa da, konserlerinde sık sık seslendirdiği Op. 53 Andante Favori de yer alıyor. Her zaman, “iyi ki piyanist olmuşum” diye şükrediyorum. Yoksa bu muazzam eserleri çalma şansından, zenginliğinden ve fırtınaların en coşkulusunu yaşamaktan yoksun kalacaktım. Albümü severek dinleyeceğinizi umuyorum” dedi.

 


GÜMÜŞLÜK KLASİK MÜZİK FESTİVALİ’NİN MÜJDESİNİ VERDİ

Onay ayrıca Bodrum’un Gümüşlük Mahallesi’nde geleneksel hale gelen 17. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin 17 Ağustost-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceğini söyledi. Onay açıklamasının sonunda “2004 yılından bu yana Sanat Danışmanı Eren Levendoğlu’nun Sanat Yönetmenliği’ nde sürdürdüğümüz festivalin tüm zorluklara rağmen bu sene de sanatseverlerle buluşturacağız” diye konuştu.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI