Bugun...


Yolu kaya döküp kapattı, mahalle halkıyla karakolluk oldu
Tarih: 05-04-2020 11:57:23 Güncelleme: 05-04-2020 12:12:23 + -


Göltürkbükü’n de 35 yıldır kullanılan imar yolunu traktörle kaya döküp kapatan kişi ile mahalle halkı karakolluk oldu

facebook-paylas
Tarih: 05-04-2020 11:57

Yolu kaya döküp kapattı, mahalle halkıyla karakolluk oldu

Yolu kaya döküp kapattı, mahalle halkıyla karakolluk oldu

ANTERHABER - Üç hafta döktüğü kayalarla yolu kapatan Ferit Akdemir “Ölürüm de açmam” derken mahalle halkı tam üç haftadır sokağa ambulans, itfaiye , seyyar manav ve araçların giremediğini belirterek isyan etti. Ünlü moda tasarımcısı Fatma Ayyıldız “Dünya ve ülkemiz virüs salgını ile uğraşırken biz mahalle halkı kayalarla kapatılan yol nedeniyle toplu halde karakolluk olduk. Böyle olağanüstü bir durumda keyfiyetine yol kapatmak olur mu hangi vicdana sığar” dedi.

 

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Göltürkbükü Mahallesi Menemene Mevkii’ndeki 138. Sokak  yaklaşık üç hafta önce sokağın girişinde arsası bulunan 65 yaşındaki Ferit Akdemir tarafından bir traktör taş dökülerek trafiğe kapatıldı. Yaklaşık 35 hanede 200 kişinin yaşadığı sokakta yaşayanlar kayaların döküldüğü yolun başına gelerek eylem yaptı, Sözcü’ye konuştu.

 

 

DÜNYA VİRÜSLE UĞRAŞIYOR BİZ BİR AYDIR YOLU AÇTIRAMIYORUZ

 

 

Ünlü moda tasarımcısı iki çocuk annesi 57 yaşındaki Fatma Ayyıldız “Bu yolu tam 35 yıldır kullanıyoruz, belediye bu yolu açmış üstelik sokak numarası da vermiş. Şu anda çoğumuzun evlerinde yaşlı büyüklerimiz var. Burada yaklaşık 200 kişi yaşıyor ve yarısı 65 yaşın üzerinde. Dünya ve ülkemiz virüsle mücadele ederken bizim uğraştığmız konuya bakın. Evdeki yaşlılarımızın bizleri acil ambulans yiyecek içecek ihtiyaçlarımız oluyor , yol kapalı olduğu için bunları temin edemiyoruz. Yarın burada yangın olsa acil ambulans istesek sokağa giremeyecekler. Şahsı jandarmaya şikayet ettik, ayrıca konu ile ilgili Jandarma, belediye, kaymakamlık , CİMER, BİMER heryere mücaraat ettik, belediyeden hergün geliyoruz diyorlar gelen giden yok. Dünya ve ülkemiz virüs salgını ile uğraşırken biz mahalle halkı kayalarla kapatılan yol nedeniyle toplu halde karakolluk olduk. Böyle olağanüstü bir durumda keyfiyetine yol kapatmak olur mu hangi vicdana sığar” dedi.

 

 

BİZLER ÖLÜNCEMİ CENAZE ARABASINI SOKMAK İÇİN YOLU AÇACAKLAR

 

 Bir çocuk annesi 38 yaşındaki Nurten Erimöz “Bu yol belediyede imar yolu olarak işaretlenmiş, ancak şahıs hiçbir yasa kural dinlemeden gelip yolun ağzına kayaları döktü yolu kapattı. Buradan evlere sitelere gidiliyor. Sucu, manav, tüpgaz gibi acil ihtiyaç araçları giremediği için mağduruz , ayrıca yaşlı hastalarımız var onlar içinde zaman zaman ambulans gerekiyor, geçen gün mahalle halkı ile sedyede 100 metre hasta taşıdık, yeter artık üç hafta bir aydır bu yolu açtıramıyor, 35 yıldır kullanılan yol böyle kapatılır mı, şahıs kendi arazim diyor, o zaman tel ve duvarla çevirsin bizde başımızın çaresine bakalım. Biz mağdurken şahıs birde bizi jandarmaya şikayet etti, mahalle halkı olarak gidip birde ifade verdik. Karakolluk olduk, bu sokağı büyüklerimiz ölünce cenazeleri almak için cenaze arabası gelince mi açacaklar, bu konuda belediyeden daha duyarlı olmasını istiyoruz. Acilen derhal bugün bu kayaların buradan kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

 

 

ÖLÜRÜM DE O YOLU AÇMAM

 

Yolu kapatan 65 yaşındaki Ferit Akdemir ise “Mahalle halkı ile elbette bende karakolluk olmak istemezdim ama orada benim 970 metrekarelik arazim var. Ve o yol içinden geçiyor. Ben daha belediyeye terkini yapmadan belediye yolu yaptı, açtı. Sesimi çıkarmadım. Ama Yukarıdaki evlere ve sitelere giden asıl imar yolunu site yönetimi yıllardır açmadı. Asıl mağduriyet oradan kaynaklanıyor. O site (Gardenia Sites) imar yolunu açsaydı o zaman bu sorunlar yaşanmayacaktı. Bunu belediye yetkililerine anlattım bana haklısın dediler, bende yolu açmadım. Bir yıl önce yine bu yolu kapatmıştım, belediyenin ısrarı üzerine açmıştım, ancak bu sefer kesinlikle açmam ölürüm de o yolu açmam, site yönetimi belediye ile anlaşsın yukarıdaki yolu açsın, mahalle halkı benim üzerime gelmekle hata ediyor çözüm yeri ben değilim belediye ve yukarıdaki site yönetimi” dedi.

Jandarmanın Ferit Akdemir ve mahalle halkının ifadesini aldığı olayla ilgili soruşturmanın başladığı belirtildi.

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI