Bugun...


Eritreli göçmen kadın batan bottan kurtuldu, Ege’nin ortasındaki kayalıkta doğurdu
Tarih: 22-06-2022 14:54:39 Güncelleme: 22-06-2022 14:58:39 + -


Ege Denizi’nde umuda yolculuğa çıkan Eritreli göçmenlerin bulunduğu bot Midilli Adası yakınlarında battı. Yüzerek kayalıklara çıkan Eritreli hamile genç kadın doğum yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 22-06-2022 14:54

Eritreli göçmen kadın batan bottan kurtuldu, Ege’nin ortasındaki kayalıkta doğurdu

Ege Denizi’nde 30 eritreli göçmenin bulunduğu lastik bot fırtına nedeni ile Midilli Adası’na bir mil uzaklıktaki Barbalia Adası kayalıkları yakınlarında battı. Botta bulunan 25 erkek ve 5 kadının arasında bulunan Eritreli 27 yaşındaki hamile kadın eşinin ve göçmenlerin yardımı ile adacıktaki kayalıklara çıktıktan on dakika sonra bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Sabaha karşı meydana gelen olayın ardından Uluslararası yardım kuruluşlarından telefon ile yardım isteyen göçmenler Yunanistan sahil güvenliği tarafından kayalıklardan alınarak Midilli Adası’na götürüldü. Eritreli anne ve çocuğu ise Midilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Anne ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Yunanistan Denizcilik Bakanı Giannis Plakiotakis “Anne ve çocuğu Midilli hastanesinde güvende ve sağlıklı” mesajı yayınladı.

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI