Bugun...


Suriyeli göçmen organizatörün kurbanı oldu, denizin ortasında kaldı
Tarih: 31-12-2020 12:57:27 Güncelleme: 03-01-2021 13:09:27 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar Mahallesi yakınlarından bindiği zodiak bot ile İstanköy Adası’na geçmeye çalışan Suriyeli göçmenin botu sahilden ayrıldıktan bir mil sonra akaryakıtı bitti. Açık denize sürüklenen göçmeni Türk sahil güvenlik ekibi kurtardı.

facebook-paylas
Tarih: 31-12-2020 12:57

Suriyeli göçmen organizatörün kurbanı oldu, denizin ortasında kaldı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar Mahallesi yakınlarından bindini 4 metrelik lastik bot ile tek başına İstanköy Adası’na geçmeye çalışan 34 yaşındaki Suriyeli Göçmen Çatal Ada sahilden açıldıktan bir mil sonra Çatal Ada açıklarında bot motorunun akaryakıtının bitmesi sonucu denizin ortasında mahsur kaldı.

 

ORGANİZATÖRLERİN KURBANI OLDUM

 

Açık denize sürüklenen Suriyeli göçmen telefon ile Türk sahil güvenliğinden yardım istedi. Kardak Kayalıkları bölgesinde devriye gezen sahil güvenlik ekipleri göçmeni bularak bota alıp Turgutreis limanına getirdi. Göçmenin 2 bin Euro karşılığında satın aldığı botun motorunun akaryakıtının bitmesi üzerine mahsur kaldığı  ve “Organizatörlerin kurbanı oldum oysaki bana benzini doldurup vereceklerdi, gece karanlığında depoda benzin var mı yok mu bakmadan bindim denize açıldım. Bir süre sonra motor durunca bozuldu sandım, depoya baktım, meğer benzin yokmuş, kandırıldım” dediği öğrenildi.

Suriyeli Göçmen Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Göç İdaresi’ne teslim edildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI