Bugun...


Geriş'te susuzluk eylemi: Pandemiden kurtulduk susuzluktan kurtulamadık
Tarih: 30-07-2020 15:15:21 Güncelleme: 30-07-2020 15:15:21 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Geriş mahallesine su sağlayan artezyen kuyularında suların yaz sezonu ile birlikte tükenmesi üzerine üç haftadır susuz kalan ve depoya yeterli su taşınmadığını belirten mahalle halkı ellerinde bidonlarla eylem yaptı, bayram öncesi büyük tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 30-07-2020 15:15

Geriş'te  susuzluk eylemi: Pandemiden kurtulduk susuzluktan kurtulamadık

Geriş'te  susuzluk eylemi: Pandemiden kurtulduk susuzluktan kurtulamadık

 

ANTERHABER - Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Geriş Mahallesi’nde yazlık nüfusun üç hafta içerisinde yüzde yüz artıp yaklaşık 10 bin kişiye ulaşması üzerine mahalleye su veren artezyen kuyuları yetersiz kaldı.  Muhtar Hayrullah Kayacan “Yaklaşık on bin kişi bayrama susuz giriyor. Bayramda da susuz kaldık. 10 bin kişi bayrama susuz giriyor, Pandemiden kurtulduk, susuzluktan kurtulamadık” dedi.

 

 

ELLERİNDE SU BİDONLARI İLE EYLEM YAPTILAR

 

Muğla Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (MUSKİ)’ ye yaklaşık bir ay önceden tedbir alınmasını isteyen mahalle halkı üç haftadır susuz kalınca bugün mahalledeki Kamil Çobanoğlu Meydanı’nda ellerinde su bidonları ile toplantı sert tepki gösterdi.

 

BULAŞIK ÇAMAŞIRLAR EVDE YIĞILDI KALDI SALGIN HASTALIK BAŞLAYACAK

 

Geriş Mahallesi’nde yaşayan evli ve iki çocuk annesi Duygu Kazıcı “Üç dört haftadır susuz kaldık. Günlerdir telefon la MUSKİ’ ye ulaşmaya çalışıyoruz Yaz ortasında yaklaşık on bin kişinin yaşadığı mahallenin susuz kalması salgın hastalıklara davetiye çıkarmaktan başka bir şey değildir. Evde bulaşık, çamaşır yıkanmıyor, arabalarla su taşıyarak caminin çeşmesinden su alarak çözüm bulamıyoruz. MUSKİ vermediği suyun faturasını her ay tahsil için geliyor ama, bir yandan Pandemi ile mücadele ederken bir yandan bayram öncesi susuz kalmak üstelik bir turizm bölgesinde feci bir şey yaşamayan bilmez” dedi.

 

 

BODRUM’UN ORTASINDA 10 BİN KİŞİYİ SUSUZ KADERİNE TERK ETTİLER

 

Evli ve iki çocuk babası babası 44 yaşındaki   Ergun Çetin “Üç haftadır susuzluktan kırıldık. Günlerdir su sıkıntısı çekiyoruz sesimizi duyan yok. MUSKİ hayır amaçlı bizim yaptığımız köyün kuyularından üç yıldır para kazanıyor ama beş kuruşluk yatırım yapmadı. Bayram üzeri susuz kaldık. Kime müracaat edeceğimizi şaşırdık. Paramızı alan su tahsilatı yapan MUSKİ’ de muhatap bulamıyoruz. Yaklaşık 10 bin kişiyi Bodrum’un ortasında kaderine terk ettiler. Yarın bayram kurbanlarımızı nasıl keseceğiz hangi su ile yıkayacağız” dedi.

 

MUHTAR 3 YILDIR AYNI SORUNU KONUŞUYORUZ

İkinci dönem Geriş Mahallesi muhtarlığını yapan Hayrullah Kayacan ise ‘Bugün bidonlarla eylem yaptık. Su yok. Köyümüze ait üç su kuyusunu üç yıl önce MUSKİ devir aldı. Bizim yaptığımız su kuyularının parasını MUSKİ topluyor ama tek kuruşluk yatırım yapmadıkları gibi nüfus artında yeterli gelmeyen suyumuz için depoya takviye yapmıyorlar. Günlük su ihtiyacımız yaklaşık 200 ton, su depomuz 400 ton. Ancak mahalle 12 tonluk bir tanker ile su taşıyıp sorunu çözmeye çalışıyorlar. 10 bin kişinin yaşadığı yerde 12 ton su yeter mi. Yazın başında ve üç yıldır MUSKİ’ ile görüşüyoruz. Bu mahallenin su sorunu yaz ortasında büyük sorun yaşatacak, diye. Hep verdikleri cevap su hattı döşüyoruz, yapıyoruz, ediyoruz. Ancak bugün binlerce kişi susuz kaldı. Çözüm bulunamadı.

 

 

MUSKİ SU PARALARINI ALMASIN BİZ SORUNU ÇÖZERİZ

PANDEMİDEN KURTULDUK SUSUZLUKTAN KURTULAMADIK

Muhtar Kayacan “MUSKİ her ay vermediği sağlamadığı suyun parasını almaya devam ediyor. Ama su vermiyor. Çözüm önerisi olarak bırakın mahallenin suyunu biz kendimiz temin ederiz, parayı tahsil etmeyin dedik, kabul etmediler. Hem su vermiyorlar, para alıyorlar, hemde bizim su sorununu kendimizin çözmesini engelliyorlar. Yarın bayram insanlara kurban kesmeyin mi diyeceğiz. Yaklaşık on bin kişi bayrama susuz giriyor. Bayramda da susuz kaldık. 10 bin kişi bayrama susuz giriyor, Pandemiden kurtulduk, susuzluktan kurtulamadık” diye konuştu.

MUSKİ 2-3 TANKER SU TAKVİYESİ YAPACAĞIZ

MUSKİ yetkilileri ise Sözcü’ye yaptığı açıklamada “Orada yaşanan su sıkıntısını biliyoruz. Normal içme suyu hattına şebeke borularının döşenmesi devam ediyor. Bugün yaşanan sıkıntıyı bayram süresi için 2-3 tanker daha göndererek çözmeye çalışacağız” dediler.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI