Bugun...


Ağlara takılan yavru carettalar boğularak ölüyor
Tarih: 11-03-2021 19:28:09 Güncelleme: 11-03-2021 19:28:09 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde son bir hafta içerisinde 4 yavru carettanın koylara atılan ağlara takılarak boğulup yaşamını yitirmesi üzerine tedbir alınması istendi.

facebook-paylas
Tarih: 11-03-2021 19:28

Ağlara takılan yavru carettalar boğularak ölüyor

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Torba koyunda bir hafta içerisinde 4 yavru caretta carettanın ağlara takılarak yaşamını yitirmesi doğaseverlerin tepkisine neden oldu. 4 gün önce balıkçıların ağlarına takıldığı ve sağ yüzgeci kesilerek ölüme terk edilen  dev  caratte carettanın ardından bu kezde ağlara takılan ve su yüzeyine çıkamadığı için boğularak yaşamını yitiren 4 yavru caretta caretta bulundu.

 

 

SU YÜZEYİNE ÇIKAMADIKLARI İÇİN BOĞULUYORLAR

 

Torba Kaynar Koyu’nda bulunan yavru caretta carettanın üzerinde herhangi bir yara veya darp izi bulunmadığını belirten evli ve iki çocuk annesi Nermin Kale “Bölgede iç sulara atılan ve sahillere kadar çekilen balıkçı ağlarına takılan carettalar boğularak yaşamını yitirmeye başladı. Bir hafta içerisinde 4 caretta caretta bu şekilde öldü. Son carettanın üzerinde de herhangi bir darp izi yoktu, gelişigüzel atılan ağlar bu ölümlere neden oluyor, denetimler arttırılmalı” dedi.

 

 

DEKAMER İNCELEMEYE ALDI

 

Sahile vuran caretta carettanın Fethiye’deki DEKAMER (Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi) götürülerek inceleneceği belirtildi. DEKAMER yetkilisi “Ne yazıkki birçok yavru caretta ağlara takılıyor ve su yüzeyine çıkıp oksijen alamadığı için boğulup bu şekilde ölüyor.  Belirli sürelerle su yüzeyine çıkıp hava almaları gerekir, carettaların yaşam ağlarına bırakılan ağlar bu şekilde ölümlere neden olabiliyor” dedi.

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI