Bugun...


Bodrum’da sokak ve cadde isimleri garip şekilde değiştiriliyor, sert tepkiler var
Tarih: 17-09-2022 12:22:54 Güncelleme: 17-09-2022 12:22:54 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde cadde ve sokak isimlerinin aniden değiştirilmeye başlandığını iddia eden vatandaşlar, STK’lar iş insanları duruma sert tepki gösterdi. Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan “Seçim önce oynana oyun büyük. Bu adres değişiklikleri ile seçmende kaos yaratacaklar. Ayrıca Bodrum’a kent kimliğini veren cadde ve sokak isimlerinin numaralarla değiştirilmesi tek tip iktidarın askeri rejimlerdeki gibi cadde ve sokaklarıda hizaya sokma anlamına geliyor, oyun büyük” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 17-09-2022 12:22

 Bodrum’da sokak ve cadde isimleri garip şekilde değiştiriliyor, sert tepkiler var

Muğla’nın Bodrum ilçesinde cadde ve sokak isimlerinin aniden değişmesi ilçedeki vatandaşları, işyeri sahiplerini, turizmcileri ve iş insanlarını tedirgin etti.

 

YÜZBİNLERCE KİŞİ VE ŞİRKETLER MAĞDUR OLUR

BESİAD üyesi Ege Yatçılık A.Ş. yönetim kurul başkanı ve turizmci Sinan Özer  yaptığı açıklamada “Bugün şirketimizin bulunduğu Akdeniz isimli caddenin adının birden numaralı bir sokak haline getirildiğini tesadüfen öğrendim. Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Esnaf ve Sanayici İş İnsanları Derneği ile görüştüm konuyu öğrendiklerini ama hepsi şokta olduklarını öğrendiler. Bir adresin aniden değiştirilmesi demek örneği bana ait yat, otel ve farklı şirketlerin tamamının adreslerinin değişmesi, defterlerin, web sayfalarının, iletişim bilgilerinin, faturaların, kartvizitten baskı broşürlere kadar her şeyin değişmesi demek. Bu adres değişikliği Bodrum’da on binler değil, yüz binleri mağdur edecek. Noterlerde değişiklik olacak, tapularda öyle. Yaptığımız araştırmada İçişleri Bakanlığı’nın bunu organize ettiğini öğrendik ama nedenini anlayamadık. Değişiklik yapıldığı an özellikle turizmciler Googl’de arama yapsa adresi bulamayacak. Belediyenin haberi olmadan ve gerekçe gösterilmeden cadde ve sokaklar neden değişir kimin ne işine yarar, konu ile ilgili olarak önümüzdeki hafta Bodrum’daki oda ve derneklerle ortak açıklama yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

 

 

SEÇİM ÖNCESİ  CADDE VE SOKAK İSİMLERİNİ DEĞİŞTİRİ KAOS ORTAMI YARATACAKLAR, BODRUM’UN KENT KİMLİĞİ İLE OYNAYAMAZLAR

Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ise yaptığı açıklamada “Bodrum’un cadde ve sokaklarının isimleri bu kentin tarihi geçmişi ve bu kenti kent yapanların isimleri ile özdeşleşmiştir. Akdeniz Caddesi, Halikarnas Sokak, Myndos Sokak gibi isimleri numaralandırmak kent kimliği ile oynamaktır. Bir sokağın adı değişecekse buna yerel yönetim ve vatandaşlar karar verir. İçişleri Bakanlığı’nın yapmak istediği seçim öncesi karışıklıktan kaos yaratmaktır. Seçmeni zor duruma düşürmektir. Bu uygulamaların özellikle muhalif kentlerde yapıldığı duyumunu aldık. Tek iktidar tek adam devrinde darbe yönetiminde olduğu gibi cadde ve sokaklara da numara vererek kenti kimliksizleştirmek ve seçimde kaos yaratmak istiyorlar, oyun büyük, ancak bu konuyu siyasi partilerle görüşüp acilen dava açılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Bodrum’da oda ve derneklerin, STK’lar ile birlikte kısa sürede ani cadde ve sokak değişikliği ile ilgili toplantı yapacakları belirtildi.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI