Bugun...


Bitez'de haciz ve icra şoku yaşayan okul aile birliği üyelerine müjdeli haber
Tarih: 05-10-2022 15:45:26 Güncelleme: 05-10-2022 15:52:26 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir okulun Okul Aile Birliği Başkanı ve üyelerine SGK borcu nedeniyle gelen SGK borcu 192 bin TL. lik icra ve haciz şoku üzerine veliler mahkemeye başvurup dava açmışlardı. Dava sonuçlanmadan borcun devlet tarafından ödendiği ve hacizlerin kalkmaya başladığı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 05-10-2022 15:45

Bitez'de haciz ve icra şoku yaşayan okul aile birliği üyelerine müjdeli haber

Okul Aile Birliği eski Başkanı Seda Özgüçlü “Biz varımız yoğumuzla okul her türlü desteği verirken zaten bu şok ve icra kararı ile şok olmuştuk, mallarımıza haciz bankadaki hesaplarımıza bloke konulmuştu, dava açmıştık, dava sonuçlanmadan devletin borcu üstlenmesi sevindirici” diye konuştu. Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi’ndeki Bitez Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu  okul aile birliğinde 2012 -2019 yılları arasında başkanlık yapan Bitez Mahalle Muhtarı Seda Özgüçlü ile 19 üyenin haberi olmadan haklarında SGK tarafından  192’şer Bin TL.lik icra ve haciz işlemi başlatılması velileri şok etmişti..

 

HESAPLARINA VE MALLARINA BLOKE VE HACİZ KONULMUŞTU

Kendilerine yapılan tebligatlarla borçlandırıldıklarını ve bankadaki hesaplarına bloke konularak mallarına haciz konulduğunu belirten veliler Seda Özgüçlü ile birlikte okul önünde toplanarak basın açıklaması yapmış ve paranın kendileri tarafından değil Okul İdaresi tarafından ödenmesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından denetlenmesi  gerektiğini ve bu nedenle mahkemeye başvurarak dava açtıklarını söylemişlerdi.

 

 

PARA ÖDENDİ HACİZLER KALKMAYA BAŞLADI

Sade Özgüçlü okulun SGK’ya olan 192 bin 300 TL. lik borcun devlet tarafından ödendiğini belirterek yaptığı açıklamada “Biz iki aydır kabus yaşıyoruz, aracımın ve evimin üzerinde haciz ve icra vardı, paralarımızı kullanamıyorduk, paranın ödenmesinden sorumlu olmadığımız halde sorumlu tutulduk, bizde hakkımızı mahkemelerde aradık, dava açtık. Bugün aldığımız haberde borcun ödendiğini ve hacizlerin kalkmaya başladığını öğrendik. Bundan kim sorumlu ise cezasını çeksin. Bizim ve velilerin tek amacı bu okula yıllarca maddi ve manevi destek olmaktı, yaşanmasaydı daha iyiydi” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın olayla ilgili kusuru bulunanların tespit edilmesi için soruşturma başlattığı belirtildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI